Back to top

Megszavazták az év legjobb Android játékát és alkalmazását

Publikálva: 2019, december 5 - 20:14
A Google minden évben összegyűjti a legnépszerűbb alkalmazásokat, játékokat és tartalmakat, melyek az Android rendszerhez köthetőek. Idén sem történt másként, ám nem a letöltések száma alapján mérte a popularitást, hanem egy külön szavazással, amelynek keretein belül a felhasználók négy kategóriában jelölhették kedvenceiket
Megszavazták az év legjobb Android játékát és alkalmazását

A Google persze közzétett egy saját listát azokról az applikációkról és játékokról, melyek szerintük az év legjobbjai voltak, de minket sokkal jobban érdekel az egyszerű emberek véleménye, habár, ami az év legpopulárisabb játékát illeti, nincs eltérés a keresőóriás zsűrijének és a hétköznapi felhasználók meglátása között. Míg 2018-ban a PUBG Mobile volt a legnépszerűbb játék Android rendszeren, idén is egy lövöldözős cím lett a király a userek körében, mégpedig a Call Of Duty: Mobile.

Nem is rossz egy olyan játéktól, ami csupán október eleje óta tölthető a Google Play Áruházból. Alig két hónap leforgása alatt több, mint 50 millióan töltötték le a játékot, jelenleg 4,5 csillagon áll az értékelése, nagyjából hatmillió felhasználó véleménye alapján.

A legjobb alkalmazás díját a nép egy videószerkesztő appnak adta, a Video Editor – Glitch Video Effects elnevezésű applikáció volt az idei felhozatal legkedveltebbje, melyet egyébként 10 millióan töltöttek le. Ehhez képest a Google az Ablo nevű programot ítélte a legjobbnak, és bár az app még nem igazán elterjedt, rendkívül hasznos. Az alkalmazás képes valós időben fordítani a különböző nyelveken kommunikáló felhasználók közötti chatet és videotelefonálást, így hozva közelebb egymáshoz az embereket, éljenek azok a bolygó bármely szegletében. A Star Trek világa megint is kicsit közelebb került a megvalósuláshoz, de Verne Gyula óta tudjuk, a tegnap álmai a ma technológiája.

Bár ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz, a legmenőbb film idén a Google és a felhasználók szerint is a Bosszúállók: Végjáték volt, míg a horror műfajú Scary Stories To Tell In The Dark vitte a pálmát e-book kategóriában. Érdekes módon zenei díjat nem osztottak ki, de talán a jövőben erre is sor kerülhet. Nektek mi a kedvenc játékotok, alkalmazásotok?

Forrás: napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android
Cookies