Back to top

Megnyílt a hajléktalanszálló

Publikálva: 2015, december 16 - 07:29
A városi önkormányzat december 15-től éjszakai melegedőt biztosít a hajléktalanoknak, valamint szükségszállást a kritikus élethelyzetbe kerülő egyéneknek és családoknak.

A hajléktalanok a viselkedésükkel az elmúlt években számos bosszúságot okoztak a dunaszerdahelyieknek. Az önkormányzat most komplex megoldást kínál a probléma kezelésére. Azoknak a hajléktalanoknak, akik nem akarnak szocializálódni csak éjszakai melegedőt biztosítanak, azok viszont, akik újra bekapcsolódnának a közösségi életbe és dolgozni szeretnének, új esélyt kapnak.
Az önkormányzat állandó lakhatást biztosít a hajléktalanoknak, viszonzásul elvárja, hogy az otthontalanok részt vegyenek a városi közterületek karbantartásában. Továbbá ők maguk fognak gondoskodni a hajléktalanszálló karbantartásáról és a környezetének szépítéséről is. Azoknak, akik nem hajlandóak együttműködni az önkormányzattal, lakhatást nem, csak melegedőt biztosítanak. Az önkormányzat a Szlovák Vasúttársaságtól bérelt épületben 2 hálóhelyiséget és konyhahelyiséget, valamint tisztálkodási feltételeket biztosít a fedél nélkül élőknek. A hajléktalanoknak biztosítva van a napi egyszeri meleg étel. A kezdeti időkben a hajléktalanszálló este 20 órától reggel 6 óráig lesz nyitva. A házirend nem változott, továbbra is csak azok az otthontalanok vehetik igénybe, akik nem fogyasztanak alkoholt.
A hajléktalanszállás nem lesz ingyenes, azok akik dolgozni fognak, módjukban lesz fizetni, mert az elvégzett munkáért bért kapnak majd. Ez a lehetőség viszont csak a dunaszerdahelyi állandó lakhelyű polgárok számára lesz nyitott, mert a városvezetés nem szeretné, hogy más városokból is ideköltözzenek a hontalanok.
A buszpályaudvar szomszédságában található épületben egy helyen működik majd tehát a melegedő és a hajléktalanszálló. Az önkormányzat azt reméli, hogy azok, akik újra dolgozni fognak példát mutatnak a többi hajléktalannak is.

-dsz-

Ezt már olvasta?

Címkék: hajléktalan
Cookies