Back to top

Megköszönték Szakál László esperes szolgálatát

Publikálva: 2022, július 31 - 11:57
A Nagyszombati Főegyházmegyében személyi változásra került sor a Dunaszerdahelyi esperességnél. A nyolc évet itt szolgáló Mons. Szakál László János esperest augusztus 1-jétől PhDr. Bozay Krisztián, PhD. váltja a dunaszerdahelyi egyházközség élén.
Megköszönték Szakál László esperes szolgálatát

Június 30-án a szentmise keretén belül mondtak köszönetet Szakál László esperesnek az itt töltött évekért. Először Kulcsár Tibor egyházatya köszönte meg a dunaszerdahelyi esperes áldozatkész munkáját és felsorolta, mi mindent valósítottak meg a nyolc év alatt.

Majd a város nevében Karaffa Attila alpolgármester mondott köszönetet, kiemelve, hogy az esperes atyára mindig számíthatott a város a társadalmi rendezvényeken is. Megköszönte az alapos pontossággal felépített szentbeszédeket, amelyekben a hit erényeire, a római katolikus vallás értékeire és a keresztény Európa védelmére buzdította a híveket. Korábban a Plébániai Hivatalban köszönte meg az itt szolgálatot teljesítő éveket Dr. Hájos Zoltán polgármester és A. Szabó László alpolgármester.

Szakál László esperes maga is köszönetet mondott mindenkinek, akivel együtt dolgozhatott a nyolc év során és elmondta, Ő maga kérte az áthelyezését kisebb egyházközségbe. De továbbra is segíteni fogja munkájával a dunaszerdahelyi híveket.

A szentmise után szeretetlakoma keretében beszélgettek a hívek és a vendégek az elköszönő esperessel.

Az új esperesplébános, Bozay Krisztián lelkiatya beiktatására augusztus 4-én, 17 órától lesz a Szent György-plébániatemplomban – a hivatalba iktatást Kiss Róbert püspöki helynök végzi.

-nns-, fotók: Új Krisztina

Ezt már olvasta?

Cookies