Back to top

Megkezdődtek az átkötőút munkálatai

Publikálva: 2022, október 26 - 12:31
A vízművek beruházásával, a csatornahálózat kiépítésének az előkészítésével a héten megkezdődtek az Északi lakótelep és a Kisudvarnoki út közötti átkötőút munkálatai. A 466 méter hosszú útszakaszt, amely a Gyurcsó István utcát, valamint a Kisudvarnoki utat kívánja többek között tehermentesíteni, jövő nyáron vehetik majd birtokukba az autósok és a kerékpárosok. A most épülő átkötőút a Dunaszerdahelyet körülölelő körgyűrű következő szakasza lesz.
Megkezdődtek az átkötőút munkálatai

A leendő útszakaszon előbb a vízművek dolgoznak, a csatornahálózat kiépítésével, illetve a gázvezetéket helyezi majd el az SPP vállalat, ezt követően kezdődhetnek csak meg az útépítési munkálatok. 

Az útszakasz teljes fedezete is biztosított a költségvetésben, s még 2019 elején zajlott le rá a területrendezési eljárás, illetve 2020 februárjában megkapta a területi határozatot.

Az átkötőút miatt várat magára a Sport utca körforgalom utáni, valamint az Észak kettes közötti útszakasz hálózatának a felújítása, hiszen az átkötőút építése jelentős nehézteherautó-forgalmat fog generálni ezeken a szakaszokon. Az önkormányzat ezért is várt ennek az úthálózatnak a felújításával, és átcsoportosítva a forrásokat előbb inkább a Rózsaligetet és a Fenyves lakótelep utcáit újították meg.

Miután az átkötőút megvalósul, utána tervezik teljesen felújítani a Sport utca, és vele párhuzamos Mezei utca érintett szakaszait.

Ugyancsak az átkötő út átadása utáni, azt követő úthálózat-fejlesztési szakaszban számol az önkormányzat a Gyurcsó István utca komplett felújításával, ugyanis amíg egy tehermentesítő útvonal nem áll rendelkezésre, addig nem akarnak az amúgy is leterhelt útvonal felújításának feleslegesen nekiállni. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies