Back to top

Megkezdődött a várakozás időszaka

Publikálva: 2019, december 1 - 21:44
Vasárnap kora este fellobbant a város adventi koszorúján az első gyertya lángja, megkezdődött a karácsonyi ünnepkör.
Megkezdődött a várakozás időszaka

Bíró Éva köszöntötte ez alkalomból az ünnepélyes gyertyagyújtásra érkezőket, közöttük városunk elöljáróit, A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármestereket, a történelmi egyházak képviselőit, és a város minap kinevezett diákpolgármesterét, Bokros Biankát. A karácsonyi ünnepkör kezdetén, az év legszebb ünnepét várva kérte fel szólásra Gútay Lászlót, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökét.

„Ismét itt állunk, a város szépen feldíszített adventi koszorújánál, hogy együtt hangolódjunk és készüljünk a karácsonyra. Közben azt is tudatosítjuk, mennyire gyorsan repül az idő” - kezdte ünnepi beszédét Gútay László. Szavai szerint várakozással, örömmel, felkészüléssel teli időszakhoz értünk, amikor adott a lehetőség, hogy átéljük a családdal, a szűkebb és tágabb közösséggel az összetartozás erejét. Ahogy régen a lenyugvás, a várakozás ideje volt az advent, sajnos ma, a sok feladat mellett, nehezen tudunk már időt szakítani arra, ami a legfontosabb lenne, hogy több időt tölthessünk családjainkkal. De ha van bennünk akarat, akkor tudunk időt szakítani, mint például az adventi vasárnapokon az ünnepélyes gyertyagyújtásokkor, mert ezek az alkalmak békességet és nyugalmat árasztanak - emelte ki Gútay László ünnepi beszédében. Egyben ünnepélyesen megnyitotta a karácsonyi vásárt is, melyre szeretettel invitálta a látogatókat.

Már hagyománnyá vált, hogy az adventi koszorút a történelmi egyházak képviselői is megáldják és felszentelik. Virág Szilvia református lelkész mondta el előbb ünnepi gondolatait, majd Szakál László, katolikus esperes áldotta meg és szentelte fel a koszorút, végezetül Horňák József evangélikus lelkész szólt az ünneplő közönséghez.

Bíró Éva ezután Gútay Lászlót és Bokros Bianka diákpolgármestert kérte fel, hogy közösen gyújtsák meg Dunaszerdahely adventi koszorúján az első gyertyát.

Az ünnepi gyertyagyújtást a Vox Camerata Kórus tette ünnepélyesebbé, majd a karácsonyi vásár színpadán Valaskó Feri szórakoztatta a közönséget.

Tekintsék meg Képgalériánkat is.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies