Back to top

Megjelent az Android 12 béta és az új Material You kinézet

Publikálva: 2021, május 20 - 11:43
A Google fejlesztői konferenciáján leplezték le az Android 12 néhány fontos újítását, illetve egyúttal útjára indították az első béta verziót, ami már nem csak Pixel telefonokra lesz elérhető.
Megjelent az Android 12 béta és az új Material You kinézet

A fejlesztői előzetesek után végre megindult a béta program, ami már jóval több mindenkit érint. Az első Android 12 béta már tölthető is az újabb Pixel telefonokra (Pixel 3, 3a, 4, 4a és 5, illetve ezek variánsai), ehhez itt kell jelentkezni.

Jó hír, hogy más gyártók készülékei is csatlakoznak a béta programhoz (Asus, OnePlus, Oppo, Sharp, Realme, Tecno, TCL, Vivo, Xiaomi és ZTE), de a támogatott modellek listáját még nem tették közzé. Hamarosan az említett gyártók néhány újabb telefonján is ki lehet majd próbálni az Android 12-t.

Az Android 12 egyik legnagyobb újítása a Material You dizájnnyelv, ami a legnagyobb kinézetbeli változás 2014 óta. Gyakorlatilag minden megújul, az ikonok, a kapcsolók, az értesítések, a widgetek, az animációk és sok más, a fő hangsúly azonban a testreszabhatóságon van. A beállított háttérkép színeinek megfelelően fog az egész rendszer változni, még az appok felülete is. Vagyis nem csak sötét és világos téma lesz, hanem gyakorlatilag bármilyen színben pompázhat az új Android.

Az Android 12-ből összesen négy béta verzió várható, vagyis a mostani után még lesz három, és ha minden jól megy, akkor augusztus végén vagy szeptemberben befut a végleges kiadás.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android
Cookies