Back to top

Meghosszabbított nyitva tartás a temetőkben

Publikálva: 2016, november 1 - 10:24
Mindenszentekkor és halottak napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Virágdíszbe borulnak a sírkertek és a megemlékezés gyertyái gyúlnak a sírokon. A napokban sokan róják le kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál a temetőkben.

Dunaszerdahelyen a sírkerteket karbantartó Municipal városi cég az elmúlt napokban virágokat ültetett a Kisudvarnoki úti, a sikabonyi és az ollétejedi temetőben. A városi cég munkatársai takarítottak és kisebb karbantartási munkákat is elvégeztek az ünnepek előtt. A rend és tisztaság megtartása érdekében ezekben a napokban gyakrabban ürítik a szemétkukákat.

Módosul a temetők nyitvatartása is. A nyári nyitva tartás lép életbe, vagyis reggel 6 órától este 21 óráig várják a sírkertek a halottaikra emlékezőket. A meghosszabbított nyitvatartás a Mindenszenteket követő hétvégén, november 5-én és 6-án is érvényes.

Mindenszentek előtt és az ünnepek alatt megnő a gépkocsiforgalom az utakon és a temetők környékén, ezért fokozott rendőri jelenlétre kell számítani. Elhunyt szeretteinkről való méltó és biztonságos megemlékezés érdekében a rendőrség a közutakon és a sírkertekben is körültekintésre és óvatosságra hívja fel az állampolgárok figyelmét.

A rendőrség fokozottan fókuszál a zsebtolvajlás és a kisebb lopások elkerülésére. Arra figyelmeztetnek, hogy az értékeket nem szabad a gépkocsikban és a síroknál felügyelet nélkül hagyni. A közlekedési rendőrök szükség esetén a temetők környékén a forgalmat is irányítani fogják.

(dunstreda.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies