Back to top

Meghosszabbított határidő: az adótartozások az év végéig befizethetőek

Publikálva: 2017, december 4 - 14:05
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal illetékes osztálya egy lényeges változásra hívja fel a lakosok figyelmét a 2017-es adótartozások befizetési határidejével kapcsolatban, ami kihatással lesz a Hűségkártya jövőbeni érvényességére is.

Eredetileg november 30-án lejárt volna a határidő, ameddig az idei adóhátralékokat befizethették volna azok a személyek, akik ezt eddig elmulasztották. A város vezetése úgy döntött, hogy 2017. december 31-ig meghosszabbítják az adótartozások befizetésének határidejét. Esélyt kapnak így az adóbefizetést eddig elhanyagolók arra, hogy az év végéig eleget tegyenek törvényes kötelességüknek. Ha tehát december végéig teljes összegben befizetik az adóhátralékot, akkor 2018-ban is érvényes lesz a különböző kedvezményeket biztosító Hűségkártyájuk.

A Városi Hivatal Pénzügyi és Vagyon-nyilvántartási Főosztálya ezért a tartozókat arra kéri, hogy mindenki saját érdekében fizesse be december folyamán az elmaradásait, hogy jövőre is érvényes legyen a Hűségkártyája. Aki ezt nem teszi meg, annak jövőre érvényességét veszti a Hűségkártyája.

Emiatt nem lesznek jogosultak számos olyan kedvezményre, amelyet a Hűségkártya biztosít, többek között a kedvezményes belépőjegyre a termálfürdőbe, a műjégpályára, a kedvezményes utazásra a városi buszon, vagy akár a jutányos parkolókártyára sem. De elesnek attól a további kedvezménytől is, amely az kártyatulajdonosok gyerekeinek jár az iskolai és óvodai étkezdékben, valamint a napközikben. A Hűségkártya-programba bekapcsolódó kis boltokban nyújtott kedvezményes vásárlásra sem lesz módjuk a jövő évben.

Ezért ajánlatos, hogy mindenki saját maga érdekében rendezze hátralékait az említett meghosszabbított határidőig.

A városházán a pénztárban csak karácsonyig lehet befizetni az elmaradást, de átutalással az év végéig rendezhető a tartozás. A pontos időpontokról később tájékoztatunk a város weboldalán.

Módosultak a Hűségkártyára vonatkozó elvek is, eszerint a Thermalpark által nyújtott kedvezmény a jegy árának minimum 40%-a.

Ezt már olvasta?

Cookies