Back to top

Meghitté tenni az emlékezést

Publikálva: 2017, október 30 - 14:03
Hamarosan itt a Mindenszentek ünnepe és a halottak napja, amikor legtöbbünk ellátogat a közelebbi és távolabbi temetőkbe, hogy megemlékezzünk halott hozzátartozóinkról.

A Dunaszerdahelyhez tartozó három köztemetőben is fokozott látogatottsággal számolnak, ennek megfelelő intézkedéseket foganatosítottak. A Municipal városi közterület-fenntartó vállalat munkatársától, Simon Zoltántól megtudtuk, hogy ugyan a temetők nyári nyitvatartása szeptember 30-val véget ér, de a közelgő ünnepekre való tekintettel Halottak napja előtt egy héttel, egészen november 5-ig a nyári szerint üzemel, tehát reggel 6.00 és este 21.00 óra közt (a téli szerint a Kisudvarnoki úti temető 8.00 és 18.00 óra közt van csak nyitva). Ezekben az órákban természetesen az ollétejedi és sikabonyi temetőket is látogathatják az emlékezők. A nyitvatartási időszak alatt a közvilágítás is működtetve lesz (tehát este 21.00 óráig), és mivel még nincs fagyveszély, ezért a vízszolgáltatás is folyamatosan üzemelni fog. A szemét elvitelét heti intervallumokban rendelik meg, de az ünnepi időszakban fokozottan figyelik a tárolók állapotát, és szükség szerint a megrendelten kívüli időben is elszállíttatják a szemetet a temetőkből. Simon úrtól azt is megtudtuk, hogy a halottas ház előtti térre vödörben homokot is helyeznek ki, mert a műanyag mécsesek tömege tűzveszélyes lehet.

Harmanovsky Viktor, a városi zöldterületek felelőse kérdésünkre elmondta, hogy a köztemetők szebbé tételéből ők is kiveszik a részüket. A halottak napja előtti héten 130 nagy méretű krizantémot ültettek a temetők bejáratainak közelébe. Ahogy a város több pontján, mindhárom köztemetőkben lecserélték az eddigi egynyári virágokat is tavaszi-őszi fajtákra, ezzel is szebbé téve a sírkerteket.

Ezt már olvasta?

Cookies