Jelenlegi hely

A megelőzés áll a középpontban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 27 - 14:14 | Hírek
Szlovákiában, így Dunaszerdahelyen sincs a koronavírushoz kötődő járványveszély, városunk egyik oktatási intézményében is csupán megelőző jellegű intézkedést vezettek be.
A megelőzés áll a középpontban

Az egyik közéleti portál írt a Vámbéry alapiskolában bevezetett preventív intézkedésekről, de Masszi János igazgató is közzétett egy rövid közleményt az iskola Facebook-oldalán:

„Tisztelt Szülők, Iskolabarátok!

Mivel nagyon sok álinformáció és téves gondolatok keringenek az interneten és városunk intézményeiben, emiatt szeretném tájékoztatni a tisztelt Szülőket és Iskolabarátokat, kedves Diákjainkat, városunk Lakosságát, hogy NINCS koronavírusos megbetegedés, NINCS gyanú sem arra vonatkozólag, hogy bárki hordozná a vírus tüneteteit iskolánkban. Minden intézkedésünk MEGELŐZŐ jellegű, ami abban merül ki, hogy az osztályfőnökök és szakos kollégáink tanácsokat adnak és videót vetítenek a preventív hozzáállásról (tisztálkodás, gyakori kézmosás, fertőtlenítő használata), iskolánkban is naponta 2x fértőtlenítünk minden kilincset, a felmosásnál is intenzívebb fertőtlenítőt használunk. Mivel szerdán délután jutott tudomásunkra, hogy a tavaszi szünet alatt több család a veszélyeztetett területek közelében kirándult, emiatt kértük őket arra csütörtökön, hogy még 1 hétig maradjanak otthon gyermekekeik. Tudomásunk szerint az érintett családok közül senki sem mutat semminemű tünetet.

Kérek Mindenkit, ne terjesszen téves információkat, NE gerjesszen PÁNIKOT!

Köszönöm a megértést, tisztelettel PaedDr.Masszi János, igazgató”