Back to top

Megalakult a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász

Publikálva: 2016, december 15 - 12:05
A Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Ing. Miroslav Dzurech jelenlétében, és a dokumentumok ünnepélyes aláírással hivatalosan beiktatták az egyházmegyei karitász hálózatába a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitászt.
Megalakult a Dunaszerdahelyi Plébániai Katolikus Karitász

A december 15-ei, dunaszerdahelyi Szent György-plébánián megszületett megállapodás ünnepélyes aláírásán a dunaszerdahelyi egyházközségi karitász négy alapítója, és az egyházközség vezetői voltak jelen.

A dunaszerdahelyi karitász elnöke a mindenkori plébános, Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi esperes lett, vezetője Bugár György, a karitászvezető-helyettes A. Szabó László alpolgármester, illetve Domonkos Tamás a kinevezett gazdasági felelőse. Az eseményen jelen volt még Olgyay Csaba állandó diakónus és Nagy Frigyes egyháztanács tag is.

„A tizenegy évvel ezelőtt alakult Ferences szeretetszolgálat eddigi évtizedes munkája a mai nappal beért, a dunaszerdahelyi a Nagyszombati Főegyházmegyei Karitász 1. számú megalakult szervezete lett” – mondta el az esemény kapcsán Bugár György helyi karitászvezető.

Az egyházközségi szervezet célja a helyi karitatív munka összehangolása és vezetése.

Ezt már olvasta?

Cookies