Back to top

Még korai pálcát törni Hélder felett

Publikálva: 2020, január 13 - 12:09
Mindenki számára meglepő döntés érkezett január elején, a DAC megköszönte Peter Hyballa munkáját, helyére a portugál Hélder Cristóvao érkezett.
Még korai pálcát törni Hélder felett

Igazi bombaként robbant a hír, miszerint Peter Hyballa távozik Dunaszerdahelyről. A német tréner 18 hónapot töltött a Csallóközben. Eredményeire nem lehet panasz. A DAC csapatával klubrekordokat döntött a bajnokságban, az Európa ligában az első éven nem jutott tovább a jóval erősebb Dinamo Minszk ellen. A második évben parádés továbbjutást produkált a Cracovia otthonában, a görög Atromitos ellen is csak egy hajszálon múlt a siker.

Világi Oszkár irányítása alatt az ötödik edző távozott Dunaszerdahelyről. Ha visszaemlékezünk, mindegyik edző távozása vegyes érzelmeket váltott ki a közvéleményből, a szurkolókból. Talán egyedül Tomislav Maric után nem potyogott sok könnycsepp. Mindenki sajnálta, amikor László Csaba, vagy akár Marco Rossi hagyta el a DAC gárdáját, emlékezzünk vissza az olasz tréner búcsújára Tbilisziben, amikor játékosai a levegőben dobálták. Amikor Hyballa Dunaszerdahelyre érkezett, szintén vegyes érzelmek kavarogtak, de érthető, Marco Rossi közönség kedvenc lett, de ugyanez történt Peter Hyballával is.

Az életben minden változás nehézségeket okoz, akár munkahelyen, vagy párkapcsolatban. A sajtó munkatársai 18 hónapon keresztül dolgoztak Hyballával, természetesen az újságírók is megszokták a német tréner habitusát, nyilatkozatait. Most egy új személy, Hélder Cristóvao következik, aki szintén sajátságos jegyekkel bír.

Első nap kezdte meg munkáját a DAC csapatával, és kijelentette, a fiatalokkal akar dolgozni. Nem ismerjük a filozófiáját, de az elején még ne törjünk pálcát felette. 2,5 évre írt alá, lesz ideje megmutatni, mit is tud valójában, de ha egyszer távozik, az is meglehet, hogy ugyanúgy fogjuk sajnálni, mint ahogy azt tettük a korábbi edzőknél.

sportolunk.sk/ Álló István

Ezt már olvasta?

Cookies