Back to top

Matovič 500 eurót adna a hatvan felettieknek, akik karácsonyig beoltatják magukat

Publikálva: 2021, november 27 - 08:14
Koalíciós megállapodás még nincs a kérdésben.
Matovič 500 eurót adna a hatvan felettieknek, akik karácsonyig beoltatják magukat

Igor Matovič pénzügyminiszter Boris Kollár házelnökkel, a Sme rodina elnökével tartott pénteken közös sajtótájékoztatót.

Matovič elmondta, koalíciós egyezség nélkül is beterjeszti a parlament elé a javaslatot, hogy minden hatvan év feletti, aki karácsonyig beoltatja magát, vagy megkapja a harmadik oltást, 500 eurós utalványt kapjon.

A kedvezmény azokra a hatvan felettiekre is vonatkozna, akik már korábban megkapták a harmadik oltást.

Az utalványt a járvány által leginkább sújtott szolgáltatásokra vehetik igénybe. Matovič elmondta, ebbe a körbe tartoznak például az éttermek, a panziók vagy a fodrászatok.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, az intézkedés várhatóan 500 millió euró kiadással járna, mivel azzal számolnak, hogy nagyságrendileg egymillió embert érintene.

Jelenleg 680 ezer hatvan feletti polgár van beoltva, ők a harmadik oltás felvétele után kapnák meg az utalványt, mintegy 380 ezer nem beoltott pedig abban az esetben, ha beoltatják magukat az első és a második dózissal.

A pénzügyminiszter javaslatát Boris Kollár is támogatásáról biztosította, de az SaS nem sorakozott fel mögé. A javaslatról kedden tárgyalhat a kormány.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Elhurcolva

Elhurcolva

Elhurcolva – Távol a hazától, rabszolgasorsa ítélve...

Cookies