Back to top

Mától ideiglenes ellenőrzést vezet be Szlovákia a szomszédos országhatárokon

Publikálva: 2023, május 24 - 11:11
A következő napokban több nagyszabású rendezvény zajlik Szlovákiában, amelyeken nemcsak hazai, hanem nagyszámű külföldi látogató részvétele várható. Ezért a kormány 2023. április 26-án úgy döntött, hogy ideiglenes határellenőrzést vezet be a Magyarországgal, Ausztriával, Csehországgal és Lengyelországgal közös határokon, illetve a nemzetközi repülőtereken 2023. május 24. és 2023. június 8. közt.
Mától ideiglenes ellenőrzést vezet be Szlovákia a szomszédos országhatárokon

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy

az említett időszakban a rendőrség csak akkor folytat le ellenőrzést, ha az operatív információk alapján szükségesnek ítélik meg. Az ellenőrzés csak a feltétlenül szükséges időre korlátozódik.

A rendőrség a fegyveres erőkkel és a pénzügyi igazgatósággal együttműködve végez célzott ellenőrzéseket a határátkelőhelyeken.

Szlovákia szárazföldi határait ezen időszak alatt csak a belügyminisztérium ITT belinkelt cikkében felsorolt határátkelőhelyeken lehet átlépni, amely alól a mentőegységek, a mezőgazdaságban, az erdőgazdaságban munkát végzők jelentenek kivételt, amennyiben a határtól számított 5 km-s körzetben végeznek feladatot. A nemzetközi vasúti és légi közlekedést e tekintetben semmilyen módon nem korlátozzák vagy módosítják.

A szaktárca javasolja, hogy a határellenőrzési folyamat felgyorsítása érdekében minden, az ország területére belépő személy tartsa készen az ellenőrzésre úti okmányát (személyi igazolványát vagy útlevelét, beleértve a gyermekek okmányait is), és nagyobb forgalom esetén induljon el korábban, számolva az esetleges ellenőrzéssel.

minv.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies