Back to top

Matija Krivokapić a DAC játékosa, a tavaszt kölcsönjátékon tölti

Publikálva: 2023, február 8 - 21:25
A tizenkilenc éves támadó az FK Podgorica együttesétől igazolt a DAC-ba, a szerződése 2026 nyaráig érvényes.
Matija Krivokapić a DAC játékosa, a tavaszt kölcsönjátékon tölti

Matija Krivokapić ma hivatalosan a DAC futballistája lett. Klubunk vezetősége megegyezett az FK Podgoricával a montenegrói válogatott labdarúgó átigazolásában, akinek a szerződése 2026. június 30-ig érvényes.

A tizenkilenc esztendős csatártehetség (szül. 2003. március 19-én) a jelenlegi idény tavaszi felét az egyik élvonalbeli klubban tölti kölcsönjátékosként, jelenleg a megállapodás utolsó simításai zajlanak. A másik fél kérésére egyelőre nem kommunikáljuk a csapat nevét.

Matija Krivokapić Nikšić városából származik, az ottani klubokban (Junior és Sutjeska) kezdte a pályafutását. Tizenöt évesen a fővárosba költözött, az FK Podgorica labdarúgója lett. Már tizenhét esztendősen pályára lépett az akkor élvonalbeli felnőttcsapatban. Balszélsőként és középcsatárként kapott szerepet.

„Amikor első alkalommal láttam az itteni környezetet, a csodálatos akadémiát és a stadiont, rögtön tudtam, hogy a DAC a megfelelő hely számomra. Egy olyan klubban akartam futballozni, ahol mindenről gondoskodnak, hogy nekem csak a labdarúgásra kelljen összpontosítanom. Nikola Krstović véleményét is kikértem, aki azt ajánlotta, fogadjam el a dunaszerdahelyiek megkeresését. Honfitársam az első naptól segíti a beilleszkedésemet” – árulta el a kontraktusa aláírását követően Matija Krivokapić, aki az U15-től egészen az U19-ig minden korosztályban képviselte Montenegrót. Jelenleg a 21 éven alatti nemzeti csapat keretének a tagja. Ahogy azt fentebb említettük, a tavaszt kölcsönben tölti az egyik Fortuna Ligás klubnál. „Voltak más lehetőségeim is, de ezt a lépést gondolom a legjobbnak. Az elkövetkező hónapokban lehetőségem lesz megismerni a bajnokságot, annak működését és színvonalát. Bízom benne, hogy nyáron jó formában térek vissza és erősítést jelentek majd a DAC számára. Hallottam, hogy a miénk az ország legjobb szurkolótábora. Ezúton szeretném őket üdvözölni, remélhetőleg sok örömteli pillanatot élünk át közösen” – tette hozzá a 187 centiméter magas támadó.

„Matija leigazolása egy olyan projekt, amelyet a nyári átigazolási ablak előtt kezdtünk el. A tény, hogy közeledett a szerződésének lejárta, gördülékenyebbé tette a dolgokat és lehetőséget nyújtott az átigazolás kivitelezésére. Örülünk, hogy a mi játékosunk lett, hiszen hazája egyik legnagyobb tehetségéről beszélünk. A játékossal való találkozók alatt Matija személyében egy nagyon motivált és gólközpontú embert ismerhettünk meg. Szintén megegyezésre jutottunk az azonnali kölcsönadását illetően, ami nyárig tart, így maximálisan hozzászokhat a szlovák bajnoksághoz. A stábunk a kölcsönjátéka ideje alatt is közeli kapcsolatban marad a futballistával” – üdvözölte Krivokapićot a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies