Back to top

Matej Trusa: A gólomat győzelemre cserélném

Publikálva: 2023, augusztus 13 - 12:56
„Nagyra tartom a DAC színeiben szerzett első bajnoki gólomat, de sokkal szebb lenne, ha három pontot ért volna.” Matej Trusa nyilatkozata a tegnapi Rózsahegy-DAC (1:1) ligamérkőzés után.
Matej Trusa: A gólomat győzelemre cserélném

„Elégedetlenek vagyunk a döntetlennel. A mérkőzés döntő pillanata az első félidő utolsó percében jött bedobás volt, aminek egy elkerülhető gól lett a vége. Ennek nem szabadna megtörténnie, ezen kívül szinte semmit sem engedélyeztünk a hazaiaknak. Ha nem lett volna az a szituáció, győzünk és elégedetten megyünk haza. A Dila Gori ellen is nagyon hasonló gólt kaptunk, amiből tanulnunk kellett volna. Remélhetőleg többé nem fordul ilyen elő. Az első játékrész végén bekapott találat nagy érvágás volt, a vezetőedző sem volt elégedett, de mi sem. Igyekeztünk a második félidőben javítani, de annyival nehezebb dolgunk volt, hogy a hazaiak mélyen visszahúzódtak. Ennek ellenére is képesek voltunk eljutni a kapujuk elé, ki is egyenlítettünk, de három pontot akartunk szerezni. Megvoltak a lehetőségeink, sajnálom a Pinto beadása utáni fejesemet, csodálatos esténk lehetett volna a fantasztikus szurkolóinkkal, ha bemegy. Főként saját magunkra kell összpontosítanunk és nem azt oldani, hogyan futballozik az ellenfél. A mezőnyfölény nem elég, több lövéssel kell ostromolnunk az ellenfelek kapuját és még veszélyesebbnek lenni” – nyilatkozta a tegnapi Rózsahegy-DAC (1:1) összecsapást követően Matej Trusa, aki a 74. percben Yhoan Andzouana beadása után fejjel volt eredményes, beállítva a végeredményt.

A 22 éves támadó első gólját szerezte a Niké Liga aktuális idényében, így ő lett a DAC élvonalbeli történelmének a 190. gólszerzője. „Nagyra tartom a DAC színeiben szerzett első bajnoki gólomat, ám egyúttal csalódott vagyok. Sokkal szebb lenne, ha három pontot ért volna, a gólomat győzelemre cserélném. A DAC mezében szerzett első találatomat a családnak ajánlom, főként a nővérem fiának, a kis Riškonak, akinek vasárnap lesz a keresztelője és én leszek a keresztapa,” folytatta Matej Trusa, aki eddig összesen 64 rajtot és 14 találatot gyűjtött a szlovák élvonalban.

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Matej Trusa
Cookies