Jelenlegi hely

Matej Oravec: A szurkolóink százszázalékosak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 14 - 07:58 | DAC hírek
A fiatal védő több poszton is kipróbálhatta magát az ősz folyamán, és fokozatosan a DAC-ban és a huszonegy éven alatti válogatottban is sikerült kulcsemberré válnia.
Matej Oravec: A szurkolóink százszázalékosak

Nyáron, a jelenlegi szezon előtt érkeztél Dunaszerdahelyre. Mit sikerült megvalósítanod az akkori célkitűzéseidből?
„A csapat szempontjából nézve a harmadik helyen állunk, ami nagyon jó eredmény. Bár igaz, hogy több pontot is szerezhettünk volna, mert volt néhány felesleges botlásunk, mint például a Nagymihály elleni. Olyan meccseket is játszottunk, ahol egész idő alatt mi voltunk jobbak, de nem sikerült győzni. A saját szemszögemből nézve örülök annak, hogy az edzők megadták a lehetőséget. Sok meccsen léptem pályára, amiért mindenképpen hálás vagyok. Bízom benne, hogy a tavasz még jobb lesz.”

Az őszi szezont a védelem közepén kezdted és ott is fejezted be, de gyakrabban szerepeltél védekező középpályásként. Melyik poszton részén érezted magad a legjobban?
„Középső védőként érkeztem a DAC-hoz és azt gondoltam, hogy az egész idényt azon a poszton futballozom majd végig. Ennek megfelelően is edzettem. Sajnos aztán jöttek a sérülések, amelyek után a középpálya közepén kaptam szerepet. Ott mások az utasítások, mint egy középső védő esetében, így középső középpályásként kezdtem el edzeni. Idővel megszoktam a hatos pozícióját is, ahol egészen jól ment a játék, de a posztom nagyban függ az ellenféltől is. Minden meccs más, de nekem lényegében mindegy, hogy a pálya melyik részén kapok szerepet.”

Nagyszombatban nőttél fel, jelenleg a DAC futballistája vagy. Mintha szándékosan csak nagy szurkolói háttérrel rendelkező klubokat keresnél…
„Az említett két csapat szurkolótábora egyértelműen a legjobb Szlovákiában, mindkét stadionban kiváló a hangulat. Nagyszombatban kicsit más a helyzet, mivel onnan származom, így sok szurkolót személyesen is ismerek. Dunaszerdahelyen viszont több ember látogatja a mérkőzéseket. Mindkét szurkolótábort százszázalékosra értékelem.”

Milyenek a karácsonyi hagyományok nálatok, Modrankán?
„A fát december 24-én reggel állítjuk fel. A család az egész napot együtt tölti, nem megyünk sehova. Öt óra körül jön az ünnepi vacsora, amelyre szépen kiöltözünk. Előételként többnyire ostyát fogyasztunk. A főétel káposztaleves, majd jön a hal és a krumpli. A vacsora után kibontjuk az ajándékokat és van egy kis hagyományos összejövetelünk is a közeli szomszédainkkal. Szenteste találkozunk, kávét vagy bort iszunk, a karácsonyról beszélgetünk és mindannyian elmegyünk az éjféli misére.”

Mik a terveid szilveszterre?
„Eddig még nem találtam ki semmit, de minden évben elmegyünk valahova a gyerekkori barátaimmal. Általában kibérelünk egy hétvégi házat.”

Mit kívánnál a 2020-as évre?
„A magánéletben mindenképpen egészséget, ez a legfontosabb. Bízom benne, hogy nem fogunk feleslegesen pontokat veszteni, utolérjük a Slovant és megmutatjuk, hogy Szlovákia élcsapatai közé tartozunk. Szintén remélem, hogy a válogatottal megnyerjük a soron következő két selejtező mérkőzést. Ezután következik majd a sorsdöntő összecsapás Svájcban és ha sikerrel vesszük azt az akadályt is, akkor nagy esélyünk lesz a továbbjutásra.”

forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, Matej Oravec