Jelenlegi hely

Matej Oravec Philadelphiába igazolt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 21 - 09:52 | DAC hírek
A 21 éven alatti válogatott játékos az amerikai MLS-be távozik.
 Matej Oravec Philadelphiába igazolt

Matej Oravec (szül. 1998.3.30-án) fél év elteltével távozik a DAC-ból. A nagyszombati Spartak neveltje, aki nyáron Zólyombrézóból érkezett Dunaszerdahelyre, elfogadta az észak-amerikai MLS-ben szereplő Philadelphia Union ajánlatát. Új klubjával hároméves szerződésben állapodott meg.

„Csodálatos fél évet töltöttem itt, amire mindig emlékezni fogok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubban a takarítónőktől egészen a tulajdonosig, és természetesen a szurkolóknak is a fantasztikus hangulatért és a kitartó biztatásért a hazai és az idegenbeli mérkőzéseken egyaránt. Szép emlékekkel távozom a DAC-ból és szorítok a srácoknak, hogy még beleszólhassanak a bajnoki címért vívott harcba és hogy a kupában is sikeresek legyenek” – mondta búcsúzóul Matej Oravec.

A Nagyszombatból származó, huszonegy éves játékos – aki a 21 éven alatti válogatottnak is a tagja – 17 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben; az Európa-ligában és a Slovnaft Cup-ban további két-két alkalommal viselte a sárga-kék mezt.

„Ez egy szép átigazolás Matej számára, akinek az új klubja sikeres szezont tudhat maga mögött az MLS-ben. A Philadelphia Európáért felelős sportigazgatója decemberben keresett meg minket. A tárgyalások eltartottak egy ideig, ezalatt a játékos megnézhette az új állomáshelyét, amikor az ünnepek alatt ellátogatott a leendő klubjához. Oravec nagy vágya volt ebbe a bajnokságba igazolni, ahol sok sikert kívánunk neki. Ez az első, közvetlen átigazolás a Fortuna Ligából az MLS-be. Bízunk benne, hogy Matejt Európában is folyamatosan figyelemmel kísérhetjük majd a szlovák válogatott mérkőzésein” – árult el részleteket Oravec átigazolásának kapcsán a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele. 

dac1904.sk