Back to top

Matej Oravec: Egyik nehéz meccs a másik után

Publikálva: 2019, október 17 - 10:20
Tegnap este tele volt a Mol Aréna gyepe átlag feletti képességű labdarúgóval, meglepetés nem született.
 Matej Oravec: Egyik nehéz meccs a másik után

Kedd este a 2021-es Európa-bajnoki selejtezők keretén belül Dunaszerdahelyen csapott össze a szlovák és a francia U21-es válogatott. A találkozón nem született meglepetés, a toronymagas esélyesek, a több, „milliós” értékű labdarúgót is felvonultató gallok 5:3-ra győztek. „Magunk is láthattuk a pályán, hogy az ellenfél óriási minőséget képviselt. Az összecsapás előtt úgy készültünk, hogy mindent bele kell adnunk. A franciáknak lényegében nem volt gyenge pontjuk, csak a védelmük mögé beívelt, hosszú labdák okoztak nekik némi gondot, amit igyekeztük is kihasználni. A második félidőben ez sikerült is, de sajnos nagyon sok gólt kaptunk és vereséget szenvedtünk” – mondta a találkozót követően Matej Oravec, aki ezúttal a védelem közepén lépett pályára. „El kell ismernem, hogy a teljesítményem nem volt túl jó. Egy középső védő egyszerűen nem lehet elégedett, ha ennyi gólt kap a csapata. A legutóbbi két meccsen hétszer is rezdült a hálónk, ami nagyon sok, még ha igyekszünk is támadófutballt játszani. Tisztában vagyunk vele, hogy ha az ellenfél szerez vezetést, akkor képesek vagyunk több gólt lőni és megfordítani az állást. Ez sajnos tegnap nem sikerült, és e tekintetben is van még hova fejlődnünk” – jelentette ki önkritikusan.

Adrián Guľa szövetségi kapitány védencei egy, Azerbajdzsánban elszenvedett szeptemberi vereséggel indították a kontinenstorna selejtezősorozatát, múlt szerdán 4:2-re győztek Liechtensteinben, a tegnapi összecsapásról pedig már esett szó. Matej Oravec mindhárom találkozót végigjátszotta, ma azonban már ismét Hyballa vezetőedzőnél volt jelenése. „Az összetartások túlnyomó többségénél az utolsó meccs után még visszamentünk a hotelbe, ám most kivételesen a stadionban köszöntünk el egymástól. Mától már a klubcsapatommal gyakorlok, így az Aranyosmarót elleni összecsapásig még elég időm van. Jól fel kell készülnöm az edzéseken és bízom benne, hogy minden rendben lesz.”

Vasárnap a tabella ötödik helyezettjét fogadjuk a MOL Arénában. „Biztosan egy komoly meccs vár ránk. Mindig nehéz egy olyan küzdelmes csapat ellen futballozni, amely rengeteget fut. Az Aranyosmarót pont ilyen küzdő stílusú gárda. Szerintem egy sok párharcot hozó találkozó lesz a vasárnapi, de mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot” – teszi hozzá a 21 éves, védekező felfogású labdarúgó.

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies