Jelenlegi hely

Második helyen végeztek a dunaszerdahelyiek az emléktornán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 9 - 18:59 | Sport
A legendás kézilabdaedzőre és tornatanárra emlékeztek szombaton a városi sportcsarnokban az első alkalommal megszervezett Méhes Tibor Emléktornán.
Második helyen végeztek a dunaszerdahelyiek az emléktornán

Összesen hat csapat 2006.január 1-je után született lányai küzdöttek meg a tornán, amelyen az együttesek két csoportban harcoltak a pontokért. A dunaszerdahelyi VSK és a Győri ETO KC csapata magabiztosan nyerte csoportját, majd az elődöntőkben is kiválóan teljesítettek, így a papírforma szerinti döntőre került sor a két testvérváros közt.

Csoportküzdelmek:

VSK Dunaszerdahely – HŠK-74 Gúta 22-4
Győri ETO Kézilabda Club   – Handball Csallóközaranyos 25-10
HŠK-74 Gúta– Tatabányai Sport Club 8-12
Handball Csallóközaranyos – Angyalföldi Sportiskola és DSE 16-18
Tatabányai Sport Club  – VSK Dunaszerdahely 3-27
Angyalföldi Sportiskola és DSE – Győri ETO Kézilabda Club 10-22

Elődöntők:

Győri ETO Kézilabda Club - Tatabányai Sport Club 33-8
Angyalföldi Sportiskola és DSE - VSK Dunaszerdahely 10-18

Helyosztók:

5.helyért: Handball Csallóközaranyos - HŠK-74 Gúta 10-12
3.helyért: Tatabányai Sport Club - Angyalföldi Sportiskola és DSE 9-11

Látogatásával megtisztelte a tornát Roth Kálmán, a Győri Audi ETO KC utánpótlás-igazgatója, aki klasszis kézilabdázók sorát indította el, amellett, hogy a felnőttcsapatot többször is bajnoki címig, illetve kupagyőzelemig vezette, valamint bejutott a KEK- és az EHF-kupa döntőjébe is. A szakember elmondta, hosszú évek óta remek az együttműködés a győri és a dunaszerdahelyi kézilabda közt. Szenczi János sokat segített a kapcsolatok kialakításában, majd halála után Méhes Tibor tovább folytatta ezt az együttműködést. Roth személyesen is kiváló kapcsolatot ápolt a két éve elhunyt Méhessel, s mint kiemelte, remek ember és kiváló edzőt ismert meg személyében.

Horváth Zoltán, a dunaszerdahelyi VSK elnöke hangsúlyozta, fontos számukra, hogy Méhes Tibor emlékét megőrizzék, mert rendkívül sokat tett a helyi sportéletért, s a ma látható eredményekben is fontos része volt. Megköszönte a segítő csapatának, hogy megszervezték a tornát, amelyen a fiatal kézilabdázók ismét bizonyították tehetségüket. A tornán Méhes Tibor özvegye Éva is jelen volt, többek közt ő adta át a díjakat a csapatoknak.

A torna fináléjában tehát a napjainkban is szoros szakmai kapcsolatokat ápoló együttesek, a győriek és a dunaszerdahelyiek találkoztak. Korábban sok fiatal tehetség jutott el az ETO kötelékébe, amely már évek óta a világ legjobb női kézilabdacsapata. Roth kérdésünkre megjegyezte, több oka van a sok idegenlégiósnak a magyar kézilabda élvonalában, de az elmúlt szezonban így is több mint 50 győri nevelésű játékos lépett pályára a magyar bajnokságban, tehát a kisalföldi tehetségek és köztük a csallókötiek sem vesznek el.

Az emléktorna döntőjét az esélyes győriek kezdték jobban, óriási lendület volt a játékukban, de az első perceket követően a dunaszerdahelyiek felzárkóztak. A hazai kapus óriási bravúrokat mutatott be, s 4-4-nél úgy tűnt, a sárga-kékek megszorongathatják a kisalföldieket. Az ETO kézisei viszont megmutatták remek felkészültségüket és feljavították védelmüket, a félidő végéig már csak ők lőttek gólokat. 8-4-re vezettek a szünetben, majd a második játékrészben feregeteges letámadásaik ellen már nem találtak ellenszert a dunaszerdahelyiek, a győriek végül magabiztosan 24-9 arányban nyertek.

Döntő: VSK Dunaszerdahely - Győri AUDI ETO KC 9-24

A torna végeredménye: 1. Győri AUDI ETO KC, 2. VSK Dunaszerdahely, 3. Angyalföldi Sportiskola és DSE, 4. Tatabányai Sport Club, 5. HŠK-74 Gúta, 6. Handball Csallóközaranyos

A dunaszerdahelyi VSK lányai így is minden elismerést megérdemelnek, kiválóan játszottak és nagy tapsot kaptak a döntő után. A torna legjobb kapusa a dunaszerdahelyi Szalai Barbara lett, míg a legjobb játékosa szintén a VSK-s Pónya Réka Zoé, ő a Győri ETO KC által felajánlott dedikált labdát nyerte el a Győr felnőtt csapattagjainak aláírásával. A torna gólkirálya Dulai Eszter, az Angyalföldi sportegyesület és DSE játékosa lett, míg a legtechnikásabb játékosnak a győri Horváth Lilit választották a résztvevő csapatok edzői.

A második helyem végezett dunaszerdahelyi csapat névsora:

Kapusok: Melicher Kinga, Szalai Barbara. Játékosok: Beke Laura Kitti, Bozsek Brigitta, Horváth Anna, Karácsony Viktória, Manczal Orsolya, Pónya Réka Zoé, Ravasz Hanna, Sztranyovszky Lara Zoe, Szunyog Luca.

Edzők: Straka Mária és Brunczvik Tünde.

Fotó: Dunaszerdahelyi.sk

A három érmes csapat (Kis Bence felvételei)

 

Címkék: női kézilabda