Back to top

Masnis cumik fent a fán - ilyen volt a délután

Publikálva: 2022, március 7 - 16:07
Különleges, kedves, egyben segítő szándékú, közösségteremtő délutánon adták át Dunaszerdahely első cumifáját a Logopédia Európai Napján, március 6-án.
Masnis cumik fent a fán - ilyen volt a délután

A kissé hűvös vasárnap délutáni akción a Glamour zenekar táncoltatta, énekeltette meg a gyerekeket, miközben Dobsa Mária arcfestéssel, a nagymegyeri Sladký Ostrov pedig édes finomságokkal kedveskedett a gyerkőcöknek.

A Glamour koncertjének egy kis részletét portálunk élő adásban közvetítette, mely itt is megtekinthető.

 

 

A kezdeményező, Nagy Kata logopédus portálunknak elmondta, a cumifa ötlete nem újdonság, több magyarországi és szlovákiai településen „szökkent szárba“ hasonló fa. A közösségteremtés mellett a szakmai segítő szándék vezette a logopédust: az érdekes, masnis cumikkal díszített fa arra ösztönzi a kicsiket, hogy könnyebben elhagyják nagy kedvencüket. A logopédus fontosnak tartja, hogy még az óvodás kor előtt „szabaduljanak meg” a gyerekek a dudlitól, mert ezzel a tiszta beszédért, az ápolt és rendezett fogsor kialakulásáért tesznek a kicsik.

Persze, felnőttként is tudjuk, mekkora bátorság kell ahhoz, hogy a régi kedvenctől örökre elbúcsúzzanak a lurkók, ezért mindegyikük egy oklevéllel lett gazdagabb, mely gratulál a hős elhatározáshoz, a későbbiekben pedig őrzi emlékét a dicső tettnek. Ugyanakkor azoknak sem kell oklevél nélkül maradniuk, akik nem tudtak részt venni a vasárnapi akción, vagy csak később gyűjtöttek elég erőt a cumi elhagyásához: ők a későbbiekben – miután cumijuk felkerült a fára – a Dunaszedahelyi Csallóközi Könyvtár ifjúsági osztályán kapják meg a gratuláló oklevelet.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies