Back to top

Másfél év vászonra álmodva

Publikálva: 2022, szeptember 4 - 11:55
Az elmúlt két év bezártsága, korlátozásai, a világméretű járvány sokak életében okozott változást. A negatív hatások mellett volt, aki talán éppen a bezártságnak köszönhetően tágította határait, fedezte fel azt a tehetséget, ami benne rejlik. A Csallóközi Múzeumban pénteken nyílt tárlat igazolja, Füzék Veronika is ezen önfelfedezés ékes példája.
Másfél év vászonra álmodva

Füzék Veronika életébe, akárcsak az egész világéba, két évvel ezelőtt rontott be a Covid, a maga lezárásaival, korlátozásaival egyetemben. Ebben az időben sokan otthon, a zárt ajtók mögött, a négy fal között, hirtelen nem tudták, mitévők legyenek. Nos Veronika a lehető legjobban állt hozzá a fennálló helyzethez“ – köszöntötte a műkedvelő képzőművészt Tilajčík Edit, a megnyitó háziasszonya.

Optimista, a szó jó értelmében vett pozitív hozzáállásának köszönhetően kezdte el érzéseit, emlékeit, a körülőtte lévő világot vászonra varázsolni. Saját bevallása szerint ő maga is meglepődött, mennyire beszippantotta ez az új hobbi.

Az Első év - Vercsi című tárlatával az elmúlt másfél évben, különböző technikákkal készült munkáiból nyújt át egy csokornyit a kiállítás látogatóinak,

„hogy a sok rossz és nehéz dolog mellett, amit az ember hall és megél, legyen jó is, kedves is“.

A megnyitó családias hangulatát Varga Rebeka éneke tette még kedvesebbé.

A kiállításmegnyitón készült felvételeinket megtekinthetik képgalériákban.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies