Back to top

Más idők Törökországban

Publikálva: 2016, február 7 - 07:16
A pénteki egész napos utazást követően szombaton két fázisban gyakorolt a DAC csapata. A törökországi edzőtábor első edzésnapját hűvös és szeles időjárás jellemezte.

Mennyi minden meg tud változni egy év alatt! A csapat 2015-ben ugyanitt és ugyanebben az időpontban tartotta téli edzőtáborozását. De hol van már a meleg és napfényes tavalyi török tél...? A szombati két edzés során a téli nagykabát is elkelt a hideg és erős szél ellen.

Az elmúlt egy év alatt azonban több egyéb dolog is megváltozott. A nemzetközi politikai helyzet érezhetően rányomta bélyegét a török riviéra mindennapjaira. Bár a két kontinensen fekvő ország ezen részét biztonságosnak tekintenek, a tavalyihoz képest mégis száztíz csapattal kevesebb tartja téli alapozását a környéken. A Miracle szállodában még így sincs egyedül a csallóközi gárda, a DAC-on kívül itt készül például a bosnyák FK Sarajevo vagy a fehérorosz Belshina Bobrujszk is.

Velük (is) váltakoznak a szálloda futballpályáin, melyekből kettő közvetlen a szomszédban található, három pedig a pár kilométerre fekvő Miralce-sportközpontban. A szombati délelőtti gyakorlás épp itt, míg a délutáni a hotel mellett folyt. Az utóbbi edzést még pár lazító gyakorlat követte a szálloda konditermében.

Tomislav Maric kemény edzésmunkát ígér a törökországi edzőtábor idejére is. A meccsnapokat leszámítva mindvégig napi két edzés vár a csapatra. „A felkészülés első részét lezártuk, az ezt következő időszakot remek körülmények közt és kiváló pályákon abszolválhatjuk. Ma ugyan kissé szeles volt az idő, de holnaptól ez is rendben lesz. Az előttünk álló napokban az egyes taktikai elemekre, a labdával és a labda nélküli játék javítására, az automatizmusok begyakorlására fogunk fokuszálni. A bajnokság már nagyon közel van, három hét múlva itt az első forduló. Frissen és feltüzelve akarunk hazatérni, hogy az első tétmérkőzésre maximálisan fel legyünk készülve,“ mondta a DAC vezetőedzője.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, edzőtábor
Cookies