Back to top

Martin Jedlička is utazik az Eb-re!

Publikálva: 2021, március 17 - 06:17
A DAC kapusa is helyet kapott a 21 éven alatti cseh válogatott Európa-bajnokságra kihirdetett keretében.
Martin Jedlička is utazik az Eb-re!

A várakozásoknak megfelelően Martin Jedlička neve is szerepel a 23 kiválasztott között, akiket a cseh huszonegy éven alatti nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Karel Krejčí nevezett az idei kontinensviadal zárótornájára. Klubunk elsőszámú hálóőre a második olyan futballista, aki képviselni fogja a DAC-ot a megmérettetésen, hiszen a múlt héten Marko Divković bekerült Horvátország utazó keretébe.

Az Eb első szakasza március végén 16 csapat részvételével veszi kezdetét, amelyeket 4 csoportba osztanak. Mindegyik csoport első két helyezettje bebiztosítja a play-offba való továbbjutását, amely május végén – június elején kerül megrendezésre. A tornát Magyarország és Szlovénia rendezi. A cseh fiatalok, akik Horvátországot megelőzve végeztek a selejtezőcsoportjuk élén, a B csoportba kaptak besorolást, amelynek párharcai Szlovéniában zajlanak majd.

A csehek fokozatosan Olaszországgal (2021. március 24.), Szlovéniával (2021. március 27.) és Spanyolországgal (2021. március 30.) találkoznak. A spanyolok nemcsak a címvédők, de az UEFA együtthatója alapján ők a legmagasabban értékelt 21 éven alatti együttes is. Az olaszok a második kosár legjobb gárdájaként, Szlovénia pedig hazai rendezőként került a csoportba. Ráadásul ez az egyetlen csoport, amelyben három egykori Európa-bajnok is helyet kapott – Spanyolország és Olaszország rekordszámú, 5-5 győzelmet gyűjtött, a csehek pedig 2002-ben diadalmaskodtak. Igazán kemény sorsolás. „Két évig küzdöttünk a kijutásért, így érthetően továbbjutási célokkal vágunk neki a tornának. Bízom benne, hogy Olaszország ellen győzelemmel kezdjük meg a szereplést és a Szlovénia elleni összecsapást követően már a továbbjutást ünnepelhetjük. Ambiciózus és nagyon jó csapatunk van, Csehországnak régóta nem volt ennyire erős együttese ebben a korosztályban, így tehát semmiképpen sem csak kirándulni utazunk Szlovéniába” – beszélt a csapat céljairól Martin Jedlička.  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies