Back to top

Martin Jedlička új válogatott motivációja

Publikálva: 2021, október 9 - 10:21
„Bízom benne, hogy ha csak a saját teljesítményünkre összpontosítunk, akkor megfordul a széljárás, és sikerül visszakerülnünk az élmezőnybe.” Beszélgetés Martin Jedlička kapussal, aki csapatunkból egyedüliként nem hiányzott még egy percet sem az idei bajnoki szezonban.
Martin Jedlička új válogatott motivációja

Jedla, hogyan zajlik a válogatott meccsek miatti szünet?
„Az Aranyosmarót elleni győztes összecsapás után kaptunk két nap szabadot. Hétfőn délután találkoztunk, és máig edzünk. Néhány kétfázisos gyakorlást is abszolváltunk. A hétvégén ismét a pihenésé a főszerep, majd hétfőtől már elkezdjük a Zsolna elleni felkészülést. Fokozatosan a válogatottjaiknál szereplő játékosaink is csatlakoznak hozzánk.”

Ők összesen tizenegyen vannak. Miben különböznek nélkülük az edzések?
„Az edzők fenntartják a koncentrációnkat és erőnlétünket, emellett azonban igyekeznek a komfortzónánkból is kimozdítani minket. Kevesebb a taktikai elem, inkább a csapatszellem megerősítésén és a fejek kitisztításán van a hangsúly, továbbá jut idő egy kis mókára is. Azonban egyáltalán nem egy pihenőidőszakról beszélünk, az edzéseknek megvan az intenzitásuk, és a kinti gyakorlásokon kívül a konditeremben is erősítünk. Viszont nem vagyunk olyan nyomás alatt, mint amikor hétvégén bajnoki meccsen kell pályára lépni. Mi, kapusok teljes létszámban vagyunk, csak Horváth Attila csatlakozott az U19-esekhez a Kukkonia Kupán, így az edzőnkkel ugyanolyan keményen dolgozunk, ahogy azt az egész szezon során tesszük.”

Az elmúlt évek alatt rendszerint te is válogatott összetartásokra utaztál ebben az időben. Hogyan éled meg, hogy most már a klubbeli csapattársaiddal töltöd ezt az időszakot?
„Fura érzés, de egyszer ennek is el kellett jönnie. A legutóbbi hat esztendőben rendszerint a nemzeti együtteshez utaztam, most a második vagy harmadik ciklusomat töltöm már otthon. Ez azonban egy új motivációt jelent számomra, szeretnék bekerülni a cseh felnőttválogatottba. Az esély megvan rá, főleg csak rajtam fog múlni és azon, hogy állok hozzá a labdarúgáshoz és hogy mennyire keményen fogok edzeni. Természetesen szívesebben képviselném az országomat, mint hogy a klubcsapatomnál eddzek.”

Tíz forduló után a tabella 5. helyén állunk. Együttesünkből egyedüliként abszolváltad az összes bajnoki játékpercet – hogyan értékelnéd a szezon eddigi menetét?
„Nem túl jól, hiszen több kapott gól nélkül lehozott meccsre számítottam. Úgy gondolom, nem nyújtok rossz teljesítményt, de az ellenfelek túl sok helyzetet dolgoznak ki ellenünk. Javítanunk kell a védekezésünkön, hiszen a védelem nyeri a bajnokságokat és dönt a sikerről, nem pedig a támadósor. Annak örülök, hogy egészséges vagyok és hogy folyamatosan játéklehetőséget kapok, de másként képzeltem el a statisztikáim. Csapatszempontból is csalódott vagyok, mivel Európából és a Slovnaft Cup-ból is kiestünk. A bajnokságban közel vagyunk a tűzhöz, nyolc ponttal vagyunk lemaradva a Slovan és a Nagyszombat mögött, így van még esélyünk a bajnoki címre. Azonban ehhez mindenképpen el kell kezdenünk pontokat szerezni, nem pedig minden harmadik fordulóban botlani. A mi kezünkben van a sorsunk. Bele kell tenni a szívünket, és megküzdeni érte. Természtesen a vereség is benne van a pakliban, de kizárólag csak emelt fővel szabad veszítenünk. Ha győzedelmeskedünk, nyomás alá helyezzük a minket megelőző csapatokat. Az elmúlt szezonok tapasztalatából tudjuk, nem könnyű elöl állni, ha nyomul ránk a többi gárda. Bízom benne, hogy ha csak a saját teljesítményünkre összpontosítunk, akkor megfordul a széljárás, és sikerül visszakerülnünk az élmezőnybe.”

Ahogyan azt te magad is említetted, sok lövés ment a kapudra, amit az InStat statisztikái is alátámasztanak. A kapusoknál van egy ún. szuper védéseket tartalmazó rubrika, ahol te és az aranyosmaróti Matúš Kira álltok az élen – egyaránt 12 bravúros hárítással. Melyik volt az eddigi legnehezebb vagy legemlékezetesebb védésed a szezonban?
„Nehéz megmondani, de talán Besko (Beskorovainyi) fejese a saját kapujára a Slovan ellen, mert ha az bemegy, akkor 1:2-es hátrányba kerülünk. Rózsahegyen is volt néhány komoly védésem, csak kár, hogy nem tudtam kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Egy elég furcsa, már-már komikus gólt kaptam. Viszont annak örülök, hogy hozzásegítettem a csapatot a győzelemhez, hiszen elég fontos három pontot szereztünk akkor.”

A válogatottszünet után azzal a Zsolnával csapunk össze idegenben, amely ellen elég gólgazdag mérkőzéseket játszottunk az utóbbi időben. Mit vársz a két gárda legközelebbi összecsapásán?
„Egy nagyon fontos találkozó vár ránk, amelyen folytatnunk kell az otthon megkezdett győzelmi sorozatunkat, és három pontot szerezni. Műfüvön zajlik majd a meccs, de ennek nem szabad minket érdekelnie. Egységes csapatként utazunk oda, és győzni akarunk. Nehéz összecsapásra számítok. Az egymás elleni mérkőzések mérlege kicsit megfordult, hiszen régebben folyamatosan legyőztük a Zsolnát, az utóbbi időben azonban meggyűlik velük a bajunk. Remélhetőleg most, amikor nagyon kell, sikerül megtörnünk ezt a sormintát. Hallottam, hogy új vezetőedzőjük van. Nekik is szükségük van a három pontra, de a miénk sokkal tapasztaltabb gárda, és képesek vagyunk jó eredménnyel hazajönni Zsolnáról.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies