Back to top

Martin Jedlička: Továbbra is segíteni

Publikálva: 2020, július 17 - 11:20
Az elsőszámú kapusunk a teljesítménye elismeréseképp helyet kapott a Fortuna Liga legtehetségesebb tizenegyében
Martin Jedlička: Továbbra is segíteni

A 2019/20-as szezon álomcsapatában a Davis, Kalmár páros, míg az idény legtehetségesebb tizenegyében Jedlička, Blackman és Beskorovainyi képviselte a DAC-ot. Ezt a csapatot a hivatalos meccsstatisztikák alapján hirdetik ki, és olyan játékosok kaphatnak benne helyet, akik az aktuális ciklusban a hazájuk U21-es válogatottjában is futballozhatnak.

Martin Jedlička az idény 27 bajnoki találkozójából 24-en őrizte együttesünk kapuját, az Európa-ligában további négy, míg a Slovnaft Cup-ban hat mérkőzést abszolvált. Három bajnoki és egy kupatalálkozót leszámítva tehát egyértelműen ő volt az együttesünk elsőszámú kapusa. „Egyrészt sajnálom Száraz Benjit, aki négy csodálatos összecsapáson védett és ezekből három alkalommal nem kapott gólt. Viszont a kapusok élete már csak ilyen. Örülök annak, hogy megkaptam a vezetőedző bizalmát és visszakerültem a kezdőcsapatba. Ilyen módon szeretnék segíteni a srácoknak és egyúttal a pályafutásomban is előre lépni” – kezdte a nemrég befejeződött szezon értékelését a cseh huszonegy éven alatti válogatott tagja.

„Az én szemszögemből egy különös idényt zártunk, nem gondoltam volna, hogy ennyi edzőt fogyaszt el a csapat. De ilyen a futballélet és boldogok vagyunk, amiért Storck úr irányítja a szakmai munkát. A lehető legjobban felkészülünk az új idényre, hogy végre egy súlycsoportban lehessünk a Slovannal. Szerintem Bernd Storck egy fantasztikus edző. Általánosságban elmondható, hogy Szlovákiából és Csehországból is hiányoznak a német edzők, mert ők képesek továbbfejleszteni minket és új dolgokat mutatni. Sikeres pályafutás áll mögötte és boldogok vagyunk, hogy ő a mesterünk. A következő szezon ambíciói között szerepel egy kupa elhódítása és szeretnénk attraktív futballal szórakoztatni a hazai és a vendégszurkolókat is. Ami engem illet, meg akarom tartani a helyemet a kezdőcsapatban” – árulta el a 22 éves Jedlička. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies