Back to top

Martin Jedlička: Sok minden van már mögöttem

Publikálva: 2021, április 19 - 11:00
Interjú Martin Jedličkával, csapatunk kapusával, aki szombaton a 80. bajnoki mérkőzését abszolválta a DAC színeiben. A jelenlegi játékoskeretből csak Eric Davis (131), Marko Divković (104) és Kalmár Zsolt (93) rendelkezik többel.
Martin Jedlička: Sok minden van már mögöttem

Martin, kapott gól nélkül sikerült megünnepelned ezt a kisebbfajta jubileumod. Hogyan láttad a Trencsén elleni összecsapást a kapuból?
„Nehéz találkozó áll mögöttünk, mivel a Besztercebánya elleni kupabúcsút követően nem voltunk túl jó hangulatban. Nem volt egyszerű ismét visszatalálni a győztes útra, de sikerrel jártunk. Két szép gólt szereztünk, uraltuk a meccset és kapott gól nélkül győzedelmeskedtünk. Volt még néhány lehetőségünk, amelyeket az elkövetkező találkozókon végig kellene vinnünk.”

A vendégcsapat nem igazán izzasztott meg a kapuban, ám a végén be kellett mutatnod egy parádés hárítást…
„Természtesen jó, ha egy kapusnak nincs sok dolga, hiszen ez a jó csapatmunka eredménye. Az említett rögzített játékhelyzetnél egészen a tizenhatosunk közepéig szállt be a labda. Szerencsére az ellenfél játékosa engem talált el. Ha tíz perccel a lefújás előtt gólt kapunk abból a szituációból, akkor az ellenfél új erőre kaphatott volna. Örülök, hogy segíthettem a csapatnak. Míg a mezőnyjátékosok a gólokat és a gólpasszokat gyűjtik, mi, kapusok igyekszünk minél több kapott gól nélküli találkozót lehozni. Már ideje volt az újabb nullázásnak. Még öt forduló van a bajnokság befejeztéig és minél többször kellene kapott gól nélküli meccseket játszanunk, hogy győzhessünk.”

A szombati volt a 80. bajnoki találkozód a DAC színeiben. A jelenlegi játékoskeretből csak három futballista rendelkezik magasabb számmal. Mit gondolsz erről?
„Még mindig fiatal kapus vagyok, aki előtt még ott egy egész pályafutás. Szép ez a szám, sok minden van már mögöttem. Boldog vagyok, amiért bíznak bennem az edzők és hogy a pályán segíthetek a srácoknak.”

Még öt forduló van hátra a bajnokságból, a Nagyszombat és a Zsolna pedig szorongat minket. Mi lesz szerinted fontos a fennmaradó meccseken?
„Gyűjtenünk kell a győzelmeket, hiszen ebben az esetben nem kell a mögöttünk álló csapatokra figyelnünk. Azt gondolom, hogy a DAC számára kötelező megszerezni a második helyet. Ennek elérése a saját kezünkben van és mindenképpen megküzdünk az ezüstéremért.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies