Back to top

Martin Jedlička: A siker kulcsa a csapatszellem

Publikálva: 2021, május 13 - 20:00
„Alaposan fel kell készülnünk a Trencsén ellen, hogy a Slovan után újabb három pontot szerezhessünk.” Martin Jedlička a Téglamezőn bemutatott nullázását a legértékesebb kapott gól nélküli összecsapásának tartja sárga-kékben.
Martin Jedlička: A siker kulcsa a csapatszellem

Hogy megy az edzés a Slovan elleni győztes rangadót követően?
„Jó a hangulat a gyakorlásokon, hiszen idegenben nyertünk és sikeres sorozatban vagyunk. Másrészt alaposan fel kell készülnünk a Trencsén ellen, hogy a Slovan után újabb három pontot szerezhessünk.”

Az InStat indexe alapján te voltál a hétvégi forduló harmadik legjobb játékosa. Csak a kétgólos mezőnyjátékosok, Hamza Čataković és Dawid Kurminowski előztek meg. Ez is azt bizonyítja, hogy te voltál a Slovan elleni derbi egyik hőse. Hogy ment a védés az égszínkékek ellen?
„Az InStat indexet fenntartásokkal kell kezelni, másrészt azonban remek érzés az egész forduló harmadik legjobbjának lenni. Nem mondhatom, hogy hősies teljesítményt nyújtottam, az egész csapat jól futballozott. Kis szerencsém is volt, hiszen két alkalommal is rezgett a léc. Ez volt a legértékesebb nullázásom sárga-kékben, mert kapott gól nélkül lehozni egy meccset a Slovan otthonában csodálatos dolog.”

Az egész csapat jól és önfeláldozóan játszott, mindegyik játékos hozzátett valamit a sikerhez. Mi volt a találkozó legkritikusabb pillanata a te szemszögedből?
„Nehéz megmondani, de talán az a szöglet, amely után gólt kaptunk. Százszázalékosan meg voltam arról győződve, hogy lesről született, amit végül a videóbíró igazolt is. Akkor nyomás alatt éreztem magam, egyébként az egész meccsen nyugodt tudtam maradni.”

Ahogy azt már te is említetted, a Slovan elleni három pont akkor ér igazán valamit, ha Trencsénben is sikerül diadalmaskodnunk. Hogyan látod a legközelebbi ellenfelünket?
„Náluk is edzőcsere volt, amely általában egy friss szelet hoz az öltözőbe. Ezért mindenképpen motiváltak és kellemetlen ellenfél lesznek. A Trencsén odahaza egy teljesen más csapat, tehát nehéz összecsapásra számítok. Alaposan fel kell belőlük készülnünk és átmenteni a Pozsonyban mutatott csapatszellemet. Bízom benne, hogy egy újabb három ponttal sikerül még értékesebbé tenni a Slovan elleni győzelmet, ami fantasztikus dolog lenne.”

Kitől tartasz leginkább a trencséni együttesből?
„A Csák Máté vára alatt lejátszott legutóbbi találkozón, amely 3:3-ra végződött, Čataković lőtt egy gólt és további lehetőségei is voltak. Nagyon kiszámíthatatlan a tizenhatosban, és a befejezéseknél nem igazán szokott hibázni. Ám ha figyelmesen őrizzük őt, akkor nem lesz esélye helyzetekbe kerülni.”

Trencsénben műfüves borításon lépünk pályára. A mezőnyjátékosok számára ez egy érezhető változás, de hogy vannak ezzel a kapusok?
„Természetesen különbözik a fűtől. A mesterséges borítás gyorsabb, főleg, ami a lapos lövéseket illeti. A kapusnak gyors lábmunkával kell rendelkeznie és mindegyik labdára odafigyelnie. Příbramban hat évet edzettem műfüvön, így nem újdonság ez számomra.”

A szezonból már csak két meccs van hátra, amelyeken hat pontot akarunk gyűjteni.
„Azt gondolom, képesek vagyunk rá. Az öltözőben és a klubban is nyugodt a hangulat, amit a pályán is bizonyítani akarunk és két győzelemmel zárni az idényt. Bízom benne, hogy a Nagyszombat elleni szezonzárón már a szurkolóink is kint lehetnek, és közös erővel sikerül legyőznünk a kerületi riválisunkat.”

A Nagyszombat elleni összecsapás után jön a nyári pihenő. Vannak már terveid ezt illetően?
„Még nem, mert a jegyesemnek vizsgaidőszaka van. Oldjuk a dolgokat, de tervben van egy biciklis kirándulás, amelyre mindenképpen elmegyek. Szintén szeretnék ellátogatni Krétára, de nem tudom, győzni fogok-e mindent, mert el akarnék végezni egy szezonelőtti, erőfejlesztésre irányuló edzőtábort is. Nem vagyok otthonülő típus, így a nyári szünetet is aktívan fogom tölteni.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies