Back to top

Martin Jedlička: Remek érzés tabellaelsőnek lenni

Publikálva: 2020, október 31 - 11:31
„Még sohasem voltam 11 forduló után listavezető együttes tagja, és nagyon jó ez az érzés. Szeretnénk minél hosszabb ideig ott maradni.” Interjú Martin Jedličkával, a DAC kapusával.
 Martin Jedlička: Remek érzés tabellaelsőnek lenni

A bajnokság alapszakaszának féltávjánál az első helyen állunk. Hogyan értékelnéd az eddigi 11 bajnoki találkozót?
„Természetesen elégedett vagyok, hiszen sok pontot szerezve állunk az első helyen, még ha többet is begyűjthettünk volna. Kár, hogy nem sikerült az összes eddigi összecsapásunkat megnyernünk. Jó érzés az első helyen állni, szeretnénk minél hosszabb ideig ott maradni, de az a fontos, hogy meccsről meccsre haladjunk és ne gondoljunk túl sokat a bajnoki címre.”

A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
„A csapat szempontjából nézve örülök az éllovas pozíciónak, még sohasem voltam 11 forduló után listavezető együttes tagja. Másrészt viszont megvannak a személyes céljaim, és eddig kevés a kapott gól nélkül lehozott meccsek száma. Keményen dolgozom azon, hogy az alapszakasz második felében feltornásszam ezek számát. A Slovan elleni rangadón már látszott, hogy a védekezésben is nagyot javultunk és bízom benne, hogy ezt az irányt tudjuk tartani, miközben megmarad a támadóerőnk.”

Volt valami, ami meglepett a szezon eddigi menete során?
„Az első két helyezett nagyon elhúzott a többiektől. A Slovan minden évben kiemelkedik a mezőnyből, mi pedig szeretnénk tartani velük a lépést, ami eddig sikerült is. Komoly előnyünk van a harmadik helyezettel szemben, a pozsonyiak előtt pedig két ponttal vezetünk. Remek érzés tabellaelsőnek lenni.”

Hogyan értintett téged Raška kapusedző távozása és miként értékelnéd a közös munkát?
„A Slovan elleni összecsapás után tudtam meg a hírt a sportigazgatótól. Őszintén szólva, egy nagy érvágás ez számomra, hiszen kiváló a kapcsolatunk. Nagyon sokat segített nekem, jól viszonyult hozzám és nélküle biztosan nem lennék olyan helyzetben a csapaton belül, mint amilyenben vagyok. Szeretnék ezért köszönetet mondani neki és bízom benne, hogy egy nap ismét együtt dolgozhatunk majd. Egyúttal pedig sok sikert kívánok neki az új klubjában. Ilyen a futballélet, ennyi év után valahol már rá is szolgált egy hasonló lehetőségre.”

Vasárnap a Szered ellen megkezdjük az alapszakasz második felét. Milyen mérkőzésre számítasz?
„A szeredieknek jó csapatuk van, amely erőn és tapasztalaton alapul, ezért nehéz mérkőzésre számítok. De csakúgy, mint Nagymihály előtt, most is győztes szándékkal utazunk majd. Nem számít, hogyan nyerünk, a lényeg, hogy elhozzunk a három pontot.”

dac1904.sk

 

 

Ezt már olvasta?

Cookies