Back to top

Martin Jedlička: Nem könnyű nyerni Rózsahegyen

Publikálva: 2021, szeptember 20 - 15:29
„Bár nagy szükségem van a kapott gól nélküli meccsekre, a legfontosabb a győzelem.” A Šport napilap szerint (is) a DAC kapusa volt a szombati rózsahegyi összecsapás legjobbja.
 Martin Jedlička: Nem könnyű nyerni Rózsahegyen

Martin Jedlička volt a Rózsahegyen aratott győzelmünk (2:1) egyik kulcsfigurája. A hazaiak a kapu felületére tartó öt lövéséből csak egy kötött ki a háta mögött, a találkozó során több remek védést is bemutatott. Nem véletlen, hogy a Šport napilap őt választotta a meccs emberének. „A Rózsahegy aktívabban futballozott, több helyzetet dolgozott ki, ám a sárga-kékek hálóját egy kiváló kapus őrizte, aki bravúrral hárította Regáli és Takáč két-két helyzetét, Mojžiš és Kostadinov próbálkozásainál pedig a szerencse is mellette állt. Vezér volt, az egész mérkőzés alatt buzdította a csapattársait, nagyon jól teljesített lábbal is.”

„Győznünk kellett, hogy közelebb kerüljünk a tabella első feléhez, ami végül sikerült is. Azt gondolom, egy kemény összecsapáson vagyunk túl. A Rózsahegy minőségi gárda, nehéz az otthonukban diadalmaskodni. Örülünk a nehezen kiharcolt három pontnak. Három találat esett, mi kettőt szereztünk, így elégedettek vagyunk. Kár a bekapott gólért, amely egy eléggé érdekes szituáció után esett. Bár nagy szükségem van a kapott gól nélküli meccsekre, a legfontosabb a győzelem” – összegezte érzéseit a Čebrať alatti találkozót követően kapusunk, akit a hazaiak többször is alaposan próbára tettek. „A legkomolyabb hárításom talán a legelső volt, de ha az sikerül, utána már a kapusnak is könnyebben megy a védés. Örülök, hogy Regáli belém rúgta a labdát.”

Az első öt fordulóban szerzett öt pontunkhoz a legutóbb három összecsapáson hetet tettünk hozzá. „Gyengébben kezdtük a bajnokságot, de tisztában voltunk vele, hogy hosszú a szezon. Nem kezdtünk el kapkodni, minőségi futballistákkal erősödött a játékoskeret, aminek köszönhetően az edzések színvonala tovább emelkedett. Mindenki odateszi magát, küzd a kezdőcsapatbeli helyéért. Boldogok vagyunk, amiért jelenleg jól megy a szekér, de a következő válogatott szünetig hat pontot kell gyűjtenünk. Most már a szerdai kupamérkőzésre összpontosítunk, majd fontos lesz a Nagyszombat elleni hazai rangadón folytatni a Rózsahegyen megkezdett győzelmi sorozatot” – tette hozzá a 23 éves Martin Jedlička, aki a szombati után már 92 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies