Back to top

Martin Jedlička: Nagyon várjuk már a rangadót

Publikálva: 2021, március 4 - 19:11
„A bajnokság két legjobb csapata mérkőzik meg egymással, a végeredményről apróságok döntenek majd” – mondja a Slovan elleni idegenbeli rangadót megelőzően a DAC kapusa.
Martin Jedlička: Nagyon várjuk már a rangadót

Jedla, mit vársz a Slovan elleni nagy derbitől?
„Mindenképpen nehéz összecsapás lesz, amelyen a végeredményről apróságok döntenek majd. Két minőségi gárda találkozik, a bajnokság két legjobbja. A lehető legjobban fel kell készülnünk a Slovanra, hogy győzzünk és pontszámban közelebb kerüljünk hozzájuk.”

Érezni az öltözői hangulaton, hogy a hétvégén rangadó vár a csapatra?
„Nem mondanám, hogy más lenne a hangulat, mi mindegyik ellenfél ellen ugyanúgy készülünk. Természetesen a derbi ténye ott van a fejekben és azzal is tisztában vagyunk, hogy a bajnok és a listavezető ellen lépünk pályára. Mindenképpen nehéz dolgunk lesz, de képesek vagyunk győzni. Mindannyian várjuk a rangadót, öröm ilyen meccseken futballozni.”

Mivel lehetünk sikeresek a Slovan ellen?
„Támadószellemben kell futballoznunk, gólokat szereznünk, hogy felzárkózhassunk rájuk. Ugyancsak hinnünk kell magunkban és nem félni a pozsonyiaktól. Tapasztalt gárdájuk van, tudják, mit akarnak futballozni és nem kell fejetlenül támadniuk. Oda kell figyelnünk a gyors ellentámadásaikra és ha ez sikerül, akkor nagy esély kínálkozik a sikerre.”

A Slovan elleni összecsapások közül melyek voltak számodra a legemlékezetesebbek?
„Az 5:2-es hazai győzelmünk és az 1:0-s sikerünk, amikor tizenegyest is hárítottam. A vereség ellenére élveztem a Téglamezőn az ellenfél 3:1-s sikerével végződött találkozót is, amelyen nagyon jó volt a hangulat. A Slovan elleni mindegyik mérkőzésnek megvan a maga töltete. Kár, hogy a szurkolók nem lehetnek jelen ezen a rangadón, de nélkülük is győzni szeretnénk.” 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?