Back to top

Martin Jedlička: Minden egyes pályára lépésemet nagyra értékelem a DAC színeiben

Publikálva: 2021, november 25 - 13:00
„Bízom benne, hogy a századik mérkőzésem legalább olyan sikeres lesz, mint az ötvenedik, amelyen 2:0-s sikert arattunk Nagyszombatban.” A DAC kapusa, Martin Jedlička 99 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, így Trencsénben jubilálhat.
Martin Jedlička: Minden egyes pályára lépésemet nagyra értékelem a DAC színeiben

Szombaton Trencsénben a jubileumi századik pályára lépésedet ünnepelheted az élvonalban. A bemutatkozásod óta eltelt három év villámgyorsan elillant…
„Így igaz. Nagyon boldog vagyok, hogy elértem ezt a számot és bízom benne, hogy a századik mérkőzésen legalább olyan sikeres lesz, mint az ötvenedik Nagyszombatban, ahol 2:0-s sikert arattunk.”

Hogyan emlékszel vissza első találkozódra sárga-kékben, amelyet 2018 augusztusában abszolváltál Nyitrán?
„Mintha csak tegnap lett volna. A Nyitra akkor tartotta a stadionavatóját, teltház és remek hangulat volt. A mi szurkolóink is nagyszámban voltak jelen, teljesen megtöltötték a kapu mögötti vendégszektort. Kétgólos hátrányban voltunk, de fordítottunk, és 3:2-re győztünk. Jobb bemutatkozást nem is kívánhattam volna.”

Az eddigi 99 meccs közül melyik volt számodra a legemlékezetesebb?
„Nehéz egyet kiválasztani, minden egyes pályára lépésemet nagyra értékelem a DAC színeiben. Szívesen emlékszem vissza minden olyan összecsapásra, amelyet megnyertünk, vagy amelyiken nem kaptam gólt. Egy kapus számára az 1:0-s sikerek a legjobbak. A Slovant kétszer vertük meg így, főleg az idegenbeli győzelem emlékezetes, hiszen nagyon nehéz kapott gól nélkül lehozni egy meccset a Téglamezőn. Szintén meg kell említenem az égszínkékek elleni hazai rangadót, amelyet tíz emberrel nyertünk meg, és sikerült hárítanom Šporar büntetőjét is. Akkor sorozatban négy meccsen nem kaptam gólt, és a szurkolók a Hónap játékosának választottak. Ami az európai kupaporondot illeti, a Partizan elleni belgrádi összecsapást emelném ki, ahol valószínűleg a legjobb eddigi teljesítményemet nyújtottam a DAC színeiben.”

Mit vársz a DAC-ban abszolvált századik ligameccsedtől, amelyen Trencsénben lépünk pályára?
„Nem bánnék akár egy 5:4-es győzelmet sem, csak hozzuk haza a három pontot, amelyekre égető szükségünk van. Nehéz összecsapásra számítok a műfüvön, de győzelmi taktikával utazunk. Az első perctől gondot kell okozni a hazaiaknak, és remélhetőleg az agresszivitásunkkal sikerül begyűjteni a három pontot.”

A te szemszögedből kire kell a leginkább odafigyelnünk?
„A Trencsén gyors csapat, olyan ügyes futballistákkal, mint Kadák vagy Azango, a csatársorban pedig ott a kellemetlen stílusban futballozó Ikoba. Nehéz bárit kiemelni, kiegyenlített játékoskeretük van, jól dolgoznak csapatként. Semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk.”

A bajnokság ismét visszatér a zártkapus mérkőzésekhez. Mi a véleményed erről?
„Számomra ez egy érthetetlen dolog. Először be kellett magunkat oltatnunk, amit meg is tettünk, de már a vakcina sem elég. A világban oltott emberekkel teli stadionokat láthatunk, így nem tudom, miért ne lehetne ezt Szlovákiában is így csinálni. Egyszerűen nem értem. Remélhetőleg gyorsan megváltozik majd a helyzet, mert mindegyik klubot és nézőt sajnálom. Még a Slovant is, amely ma teltház előtt léphetett volna pályára a PAOK Szaloniki ellen.” 

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies