Back to top

Martin Jedlička: magunkért és a DAC-ért is küzdöttünk

Publikálva: 2021, április 26 - 15:50
„Örülök, hogy győzelemmel köszönthettük az új edzői stábot.” A DAC kapusa ebben a szezonban már 9 kapott gól nélküli összecsapásnál jár, összességében pedig 30 áll a neve mellett 81 élvonalbeli találkozón.
 Martin Jedlička: magunkért és a DAC-ért is küzdöttünk

„Nagyon nehéz meccs volt. Tisztában voltunk vele, hogy nem könnyű győzni Aranyosmaróton, ráadásul a pálya talaja sem volt ideális állapotban. Harciasságban fel kellett vennünk a versenyt a hazaiakkal, ami sikerült is és begyűjtöttük a három pontot. Örülök, hogy győzelemmel köszönthettük az új edzői stábot, és ebben a szellemben kell folytatnunk a munkát” – értékelte a szombati ViOn-DAC (0:1) találkozót Martin Jedlička, együttesünk 23 éves hálóőre.

„Az edzőcsere a vezetőség döntése volt, amely egyfajta új impulzusként hatott mindannyiunkra. Természetesen két nap alatt nem lehet új taktikát begyakorolni, de mivel az új edző Storck úr asszisztense volt, jól ismer minket. A taktika nem változott, csak annyi, hogy az új mester folyamatosan hangoztatta: küzdjünk magunkért és a DAC-ért, továbbá, hogy küzdeni tudásban legyünk egyenrangú ellenfelei a hazaiaknak. Ez sikerült is. Az első félidőben szerencsénk is volt, amikor az ellenfél a felső lécet találta el egy kommunikációs zavar után. Hárman-négyen is ott voltunk a beadásra, mégis lövőhelyzetet teremtettünk az ellenfélnek. Szerencsére csak a kapufát találták telibe. Azon az egy lehetőségen kívül remekül védekeztünk, nem engedtük komolyabb helyzetbe kerülni a ViOn-t” – tért vissza Jedlička az egyik kulcsmomentumhoz, amikor talán a leginkább veszélyben volt a szezonbeli 9. nullázása. A mostani idényben csak a Slovan kapusa, Greif rendelkezik többel (11). Összességében Jedlička 81 élvonalbeli találkozón immár 30 kapott gól nélkül lehozott összecsapásnál jár. „Amíg a csatárok a gólokat gyűjtik, a kapusok a nullázásokat. Nehéz volt számomra az ezt megelőző időszak, hiszen sorozatban öt mérkőzésen kaptam gólt, de bíztam benne, hogy ez majd megváltozik. Most zsinórban két meccsen őriztem meg kapumat a góltól, és szeretném ezt folytatni. Természetesen a csapat sikeressége a legfontosabb. Keményen kell dolgozni az edzéseken, és akkor a nullázások is jönni fognak. Remélhetőleg a jubileumi tizediket már a Zsolna ellen sikerül elérnem a soron következő fordulóban. A MOL Arénában jó pályán játszhatunk, és a legközelebbi ellenfelünk hozzánk hasonlóan támadó felfogásban futballozik. Ha úgy fogunk küzdeni, ahogy szombaton és hozzátesszük a minőséget is, biztosan sikerül otthon tartani a három pontot.”

 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?