Back to top

Martin Jedlička lett az áprilisi hónap játékosa

Publikálva: 2019, május 16 - 13:53
A DAC kapusa a szakértők és szurkolók szavazását is megnyerte!
Martin Jedlička lett az áprilisi hónap játékosa

Martin Jedlička lett 2019 áprilisában a Fortuna Liga legjobb játékosa. Egyúttal csapatunk második olyan játékosa ebben a szezonban, akinek sikerült a Ligás Klubok Uniójának szavazásán győzedelmeskednie.

Az április számunkra maximálisan sikeres volt, hiszen mind a négy mérkőzésünket megnyertük, méghozzá úgy, hogy ezalatt Martin Jedlička egyetlen gólt sem kapott. Pedig a Zsolna és a Slovan is tizenegyest lőhetett ellene! A csapat nagyszerű szereplése megmutatkozott a szavazásra való jelölésben is, hiszen a tizenegy játékost tekintve a Slovannal egyetemben klubunknak volt a legkiemelkedőbb felhozatala – mindkét csapatnak három jelöltje volt. Jedličkán kívül még Vida Kristopher került a legjobbak közé, aki az 5. legmagasabb pontszámot kapta, illetve Eric Davis, aki a 9. helyen végzett.

„Jól ment az egész csapatnak, így nekem is. Az áprilisi eredményekkel sikerült megszereznünk a második helyet, s ennek nagyon örülök. Az, hogy megnyertem a szavazást, nagy örömmel tölt el, kellemes érzés és motiváció is a következő hónapokra. Még van min dolgoznom, nincs nagyon mit ünnepelnem” – konstatálta a DAC 21 éves kapusa.

A Fortuna Liga hónap játékosának szavazását a Ligás Klubok Uniója indította el 2015 őszén – a szavazásba a szakértők és a szurkolók szavazatai egyaránt beszámítódnak. A legelső győztes 2015 augusztusában egykori csatárunk, Szarka Ákos volt. Martin Jedlička jóvoltából a trófea negyedik alkalommal került ismét Dunaszerdahelyre. 2017 novemberében és 2018 augusztusában Eric Pačinda diadalmaskodott.

Fortuna Liga hónap játékosa – 2019 április

1. Martin Jedlička (DAC) 30 pont

2. Marin Ljubičić (Slovan) 24 pont

3.–4. Matej Oravec (Zólyombrézó), Moha (Slovan) 13 pont

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies