Back to top

Martin Jedlička: Kiváló alkalom a legjobbakkal való találkozásra

Publikálva: 2021, április 1 - 20:29
„Ez egy olyan tapasztalat, amelyből a jövőben is meríthetünk majd.” Kapusunk generációja számára véget ért egy válogatott korszak, viszont már további célokat tűzött ki maga elé.
 Martin Jedlička: Kiváló alkalom a legjobbakkal való találkozásra

Hogyan értékeled a csapatod Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét, milyen élmény volt a kontinensviadal?
„Mindenképpen jó. Minőségi együttesek, jó játékosok ellen futballozhattunk. Ez egy olyan tapasztalat, amelyből a jövőben is meríthetünk majd. Másrészt viszont csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült továbbjutnunk a csoportból. A gárda erejét figyelembe véve jobb eredményt kellett volna elérnünk a két megszerzett pontnál és az ellenfelek két öngóljánál. Ezzel azonban már nem tehetünk semmit, ezért a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk.”

A tornán az európai labdarúgás jövőbeli csillagai képviseltették magunkat. Úgy tekintettek a kontinenstornára, mint egy lehetőségre megmutatni magatokat?
„Az én szemszögemből ez egy kiváló alkalom volt a korosztályom legjobbjaival való találkozásra. Azt gondolom, hogy semmiben sem maradtam el tőlük, aminek nagyon örülök. Ez motivációként szolgál a jövőbeli pályafutásomra, hogy továbbra is keményen dolgozzak. Ha ez így lesz, akkor egy nap újra találkozhatunk a legjobbakkal.”

Az Európa-bajnokságról való kiesés a ti generációtok számára a közös út végét jelentette. Sok csodálatos pillanatot éltetek át együtt, több Európa-bajnokságon is részt vettetek, beleértve az U19-es kategóriában bronzéremmel végződőt…
„A csapattársakkal azt beszéltük, hogy ezt egy hét vagy egy hónap múlva fogjuk fel csak. Néhány órája még együtt voltunk, de mostanra már úgy-ahogy leesett, hogy többet nem alkotunk egy csapatot. Viszont le van már foglalva egy nyári kirándulás, amelyre az egész öltöző eljön. Már nagyon várjuk. Kár, hogy ezzel a társasággal már nem futballozhatunk együtt. Viszont, ha megismersz egy jóbarátot, akkor a kapcsolat sokkal tovább is kitart. Néhány futballista el is sírta magát, de én nem vagyok ilyen fajta. A pályafutásunk egy új szakasza veszi kezdetét és megeshet, hogy egy nap a felnőtt válogatott összetartásán találkozunk újra. Csak rajtunk múlik, mit érünk el a pályafutásunkban, hiszen jó alapokat raktunk le. Csehországban is tudnak rólunk, ezért bízom benne, hogy a felnőtteknél is sikeresek leszünk. Jelenleg mindegyik poszton nagy konkurenciaharc folyik ott, nagyon nehéz lesz bekerülni. Remélhetőleg azonban a kemény és becsületes munkával néhányunk két-három éven belül lehetőséget kaphat a felnőttválogatottban is.”

Térjünk át a DAC-ra. Mennyire nehéz egy hasonló élmény után fejben visszatérni a klub mindennapi életébe?
„Előny, hogy már vasárnap a Zsolna otthonában lépünk pályára, mától pedig már erre az összecsapásra készülök. Jobb ez így, mintha többet kellene várnom a következő meccsre.”

A bajnokság vége még odébb van, de a Zsolna elleni találkozó kulcsszerepet játszhat az ezüstéremért folyó harcban…
„Egy hatpontos meccs vár ránk, mert a győzelmünk esetén a zsolnaiaknak már nagyon nehéz lenne behozni a lemaradásukat. A másik esetben, amit senki sem szeretne átélni, lőtávolon belülre kerülnek és egy újabb motivációval is gazdagabbak lesznek. Ezért győznünk kell és főleg alaposan felkészülnünk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Meggyőződésem, hogy ez esetben sikeresek leszünk. Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk, odahaza a műfüvön nagyon erős a Zsolna. Az egész szezon során jó színben tüntetik fel magukat, de bízom benne, hogy jó eredménnyel térünk haza és növeljük az előnyünket. Ez egyúttal egy esély is lesz visszavágni az őszi vereségért. Senki sem akar már hasonló eredményt átélni közülünk. Remek lenne kapott gól nélkül lehozni a meccset, már nagy szükségünk lenne egy ilyenre. Szeretnénk diadalmaskodni és jó játékkal szórakoztatni a szurkolókat.”

Jövő héten újra indulnak a kupaküzdelmek is, szerdán a Rózsaheggyel találkozunk. A Slovnaft Cup egy jó lehetőség egy trófea begyűjtésére…
„A szezon előtt azt beszéltük, hogy szeretnénk valamilyen kupát begyűjteni. A bajnoki cím megszerzése már nagyon nehéz feladatnak tűnik, de a kupában reális esélyünk van erre. A Rózsahegy ellen százszázalékot kell nyújtanunk, azt követően pedig megnyerni az egész sorozatot.”     

dac1904.sk

Ezt már olvasta?