Back to top

Martin Jedlička: Kétszáz százalékra

Publikálva: 2021, március 30 - 16:46
A cseh huszonegy éven alatti válogatottra ma a csoportfavorit Spanyolország elleni kulcsmérkőzés vár az Eb-n.
Martin Jedlička: Kétszáz százalékra

Martin Jedlička és a csapattársai az Olaszország és a rendező Szlovénia elleni két 1:1-es döntetlennel kezdték a 21 éven alatti Európa-bajnokság csoportkörét. A találkozóknak nemcsak a végeredménye, hanem a menete is közel azonos volt. Mindkét esetben vesztésre álltak az első félidőt követően a cseh fiatalok, majd a meccs utolsó negyedórájában az ellenfél öngóljával egyenlítettek. „Az olasz meccsen főleg védekeztünk, az ellenfél fölényben futballozott, egyik támadásuk a másikat követte. Ez a stílus azonban megfelelt nekünk, hiszen jól védekezünk és megvannak a megfelelő játékosaink a gyors ellentámadásokra. A meccs után az egy pontnak is örültünk. A Szlovénia elleni összecsapásnak teljesen más elképzeléssel vágtunk neki, csakhogy az első félidő nem az elképzeléseink szerint alakult és 1:0-s hátrányban vonultunk a szünetre. A második játékrészre azonban összekaptuk magunkat, jól játszottunk és azt gondolom, ha tíz perccel tovább tartott volna a meccs, akkor győzünk. Kár a pontveszteségért. Viszont jó a csapat hangulata, a továbbjutás kivívása még mindig a saját kezünkben van. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert az első két találkozóból legalább négy megszerzett pontra számítottunk” – összegezte érzéseit a DAC kapusa.

Jedlička teljesítményére főleg az Olaszország elleni összecsapást követően érkezett rengeteg pozitív visszajelzés. „Örülök annak, hogy a cseh újságokban is írtak rólam. Figyeltem a híreket, a családomtól és a menyasszonyomtól is kaptam bizonyos impulzusokat. Jelenleg azonban nem igazán követem figyelemmel a sajtót, nem szeretnék nyomás alá kerülni. Az olaszok elleni meccs jól sikerült, és ezt ma Spanyolország ellen szeretném megismételni.”

A csoportfavorit és talán a torna legnagyobb esélyese elleni találkozót este 21:00 órai kezdettel abszolválják Karel Krejčí szövetségi kapitány védencei. A második játéknapot követően a B csoport a legkiegyensúlyozottabb, hiszen még mind a négy csapatnak van esélye bejutni a nyári kieséses szakaszba. „Nehéz dolgunk lesz, minőségi gárda a spanyol. A teljesítőképességünk határán kell futballoznunk, mindenkinek kétszázszázalékos teljesítményt kell majd nyújtania. Bízom benne, hogy sikerrel járunk. A védelemnek megbízhatóan kell futballoznia és ki kell használnunk a rögzített játékhelyzetek és a gyors ellentámadások adta lehetőségeket. Tovább akarunk jutni, mert nagyon jó a csapatunk és remélhetőleg nem lőttük még el az összes puskaporunkat.” Szurkolunk, hogy így legyen!

dac1904.sk

Ezt már olvasta?