Back to top

Martin Jedlička: Jó eredmény a visszavágóra

Publikálva: 2021, július 23 - 12:11
„Bízom benne, hogy legalább a stadion befogadóképességének a felét megtölthetik s szurkolók és fantasztikus hangulatot teremtenek, amely belehajszol minket a továbbjutásba. Ez egy csodálatos és történelmi lépés lenne a DAC számára.” Kapusunk, Martin Jedlička tegnap gálaelőadást tartott a Partizan otthonában, amellyel életben tartotta a továbbjutási esélyeinket.
Martin Jedlička: Jó eredmény a visszavágóra

Jedla, hogyan látta a belgrádi Partizan otthonában lejátszott összecsapást annak a főhőse?
„Egy nehéz meccsen vagyunk túl, hosszabb idő után ismét nagyszámú néző előtt futballozhattunk. Ráadásul ezek fanatikusok voltak és a hozzánk hasonló fiatal srácok kicsit meginognak az ilyen hangulattól. Azt gondolom, jó mérkőzést játszottunk, volt néhány helyzetféleségünk. A részünkről főleg a túlélés volt a lényeg, ami sikerült is és jó eredménnyel térünk haza a visszavágóra.”

A hét hazai kapura tartó lövésből végül egy kötött ki a hátad mögött, de a többi is komoly gólveszélyt hordott magában. Semmiképpen sem unatkoztál…
„Hát, nem. Volt egy kevés szerencsénk, hiszen rögtön a második percben eltalált a hazai játékos. Aztán már jól és önbizalommal telve éreztem magam. A csapattársak miatt is szerettem volna nyugodtnak tűnni, hiszen már mögöttem van néhány év. Ezek olyan meccsek, amelyeket megmutathatom és meg is kell mutatnom a tapasztalataimat. Örülök, amiért ez sikerült is.”

Melyik volt a legkomolyabb védésed?
„Talán az első. Bár eltalált a hazai csatár, a labda bárhova pattanhatott volna. Sajnálom a bekapott gólt, mert a videón láttam, hogy csinálhattam volna még egy lépést balra, akkor pedig valószínűleg hárítom Marković lövését.”

Ez volt pályafutásod legjobb teljesítménye?
„Azt gondolom, volt már néhány hasonló mérkőzésem, például a válogatott színeiben Horvátországban. A balkán meccsek tehát ülnek nekem. Természetesen erre az összecsapásra kizárólag jó szívvel gondolok majd vissza, maradandó emlék lesz az egész pályafutásomra. A tegnapi mindenképpen karrierem egyik legjobb teljesítménye volt.”

Hogyan láttátok a több mint tízezer hazai szurkoló által teremtett hangulatot?
„Úgy éreztük, mintha teltház lenne, az egész stadion szurkolt. Ahogy említettem, hosszabb idő után játszottunk ismét szurkolók előtt. Bár a Ferencváros ellen is lehettek nézők, az ottani hangulat inkább barátságos volt. Ellenben itt kemény, barátságtalan. Viszont azért futballozunk és edzőnk keményen, hogy az ilyen meccseket is sikerrel vegyük.”

A 0:1-es vereség után továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése, egyúttal az eredmény jó meghívót jelent a szurkolóink számára is…
„Szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy kilátogasson, mert szükségünk van a támogatásukra. Bízom benne, hogy legalább a stadion befogadóképességének a felét megtölthetik a szurkolók és fantasztikus hangulatot teremtenek, amely belehajszol minket a továbbjutásba. Ez egy csodálatos és történelmi lépés lenne a DAC számára.”

A visszavágó előtt még vár ránk a Nagymihály elleni idegenbeli összecsapás. Nehéz fejben átállni egy ilyen találkozó után?
„A tapasztaltabb futballisták dolga lesz a csapat felrázása. Jól akarjuk kezdeni a bajnokságot, mert az első ligameccs kiemelt jelentőséggel bír. Ha győzünk, jó hangulatban vághatunk neki a Partizan elleni visszavágónak. Szeretnénk három pontot zsákmányolni, csakis a győzelem elfogadható.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies