Back to top

Martin Jedlička hatodik az Év tehetsége szavazásán

Publikálva: 2020, március 24 - 11:36
Kapusunk a legjobbak között a saját hazájában, Kalmár Zsolt a negyedik a Fortuna Liga keretén belül.
Martin Jedlička hatodik az Év tehetsége szavazásán

Csehországban vasárnap hozták nyilvánosságra a 2019-es év legjobb futballistájáért folyó szavazás végeredményét, Szlovákiában pedig ugyanez tegnap történt meg. A koronavírus-járványra való tekintettel mindkét országban rendhagyó módon, az elektronikus média segítségével történt meg mindez.

Nyugati szomszédunknál a prágai Slavia középpályása, Tomáš Souček végzett az első helyen, aki januártól az angol West Ham United együttesénél szerepel kölcsönben. Szlovákiában is egy új név került fel a győztesek listájára: nálunk az Inter Milan védője, Milan Škriniar diadalmaskodott.

Immár hagyományosan a további kategóriák eredményhirdetései is a részét képezik az említett ankétoknak. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Fortuna Liga 2019. évi legjobb játékosainak ranglistáján Kalmár Zsolt a 4. helyen végzett, egyetlen ponttal lemaradva a harmadik Róbert Boženík mögött. A lista élén a Slovan immár egykori támadója, Andraž Šporar nevét találjuk.

Csehországban évente kihirdetésre kerül az Év tehetsége szavazásának a sorrendje is, ahol a DAC és a 21 éven alatti cseh válogatott kapusa, Martin Jedlička az előkelő hatodik helyen végzett. Hálóőrünk a szlovák bajnokság egyetlen képviselőjeként kapott helyet a 20 díjazott labdarúgó között. „Ez egy óriási meglepetés számomra, egyáltalán nem számítottam helyezésre ezen az ankéton. 2017-ben valahol a 46. vagy 47. hely környékén voltam, ez tehát a második és egyértelműen legjobb eredményem. Minden ehhez hasonló díj egy újabb motiváció a további munkára, és ez rám is igaz. Igyekezni fogok, hogy a pályán mutatott teljesítményemmel is alátámasszam ezt a hatodik helyezést” – jelentette ki Příbram városából származó, 22 éves kapus.

Gratulálunk a DAC neveltjének, Bíró Alexandrának, aki a Szlovákia legjobb női labdarúgójának szavazásán a 3. helyen végzett. A DAC egykori vezetőedzője, Peter Hyballa a 2019-es Év edzője ankétjának a megosztott hatodik helyét foglalta el.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies