Back to top

Martin Jedlička bemutatta a meccs védését és a nagy szívét is

Publikálva: 2018, november 25 - 13:47
A DAC kapusának is nagy szerepe volt a tegnapi gólnélküli döntetlenben.
Martin Jedlička bemutatta a meccs védését és a nagy szívét is

A Trencsén elleni tegnapi összecsapás volt sorozatban a harmadik és a szezonban az ötödik, amelyen Martin Jedlička nem kapott gólt. Ezzel 273 percre nyújtotta szériáját, amely során az ellenfelek nem tudták bevenni a kapuját. „Örülök, hogy sorozatban a harmadik találkozót hoztam le kapott gól nélkül, de a Trencsén ellen győznünk kellett volna, megvoltak a helyzeteink. Szerintem, ha éjjelig megy a meccs, akkor sem találunk be. Ilyen a futball, egyszerűen tegnap nem akart a labda a hálóban kikötni. Most azonban már a Zsolnára kell felkészülnünk, hogy három ponttal térjünk onnan haza,” állapította meg a Příbramból származó, 20 éves kapus.

Egy hálóőrnek az olyan találkozók, mint a Trencsén elleni tegnapi, a legnehezebbek közé tartoznak. A 75 perces emberelőnyünknek is köszönhetően főleg az ellenfél térfelén folyt a játék, a vendéggárda csak gyors ellentámadásokból veszélyeztetett. „Igyekeztem főleg melegen tartani magam, hogy ne fagyjak le, mivel nem volt sok dolgom. Főleg lábbal passzoltam, de végig koncentráltnak kellett lennem. Az egész mérkőzés alatt igyekeztünk feltörni a trencséni védelmet, főleg a második félidőben az egyik beadás a másik után szállt a kapujuk elé, minden irányból.”

A helyzeteink száma alapján nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, ám a meccs védését mégis Jedlička mutatta be: az első játékrész végén Sleegers ziccerét hárította. „Mance és Sleegers ketten támadtak egy védőre. Sejtettem, hogy Mance passzolni fog, mivel így a csapattársa maga vezethette rám a labdát. Szerencsére Sleegers rosszul vette át az átadást, egy kicsit oldalra, így igyekeztem minél közelebb kerülni hozzá, hogy elakadjon bennem a labda. Szerencsém is volt, ezért nem tartom a meccs bravúrjának ezt a védésemet,” tér vissza szerényen a találkozó egyik kulcspillanatához.

Az ősz utolsó hazai összecsapása végül nem hozott gólt, így a fantasztikus dunaszerdahelyi közönséggel egy 0:0-s döntetlennel búcsúztunk. „A szurkolóknak szeretném megköszönni, hogy otthon és idegenben is támogatnak bennünket. A Dunaszerdahelyre érkező csapatoknak nehéz dolguk van, hiszen a szurkolóink a tizenkettedik játékosunk. Nagyon szépen köszönjük! Kár, hogy tegnap nem tudtuk őket győzelemmel kiszolgálni, de ilyen a futball. A következő találkozókon megpróbálunk örömet okozni nekik,” ígéri Jedlička, aki közvetlenül a meccs után egy drukkernek már örömet szerzett – méghozzá hatalmasat! A találkozón viselt kesztyűjét a negyedikes alapiskolás és tehetséges kapusnövendék, a révkomáromi Márk kapta meg ajándékba. Márk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül tekintette meg élőben a Trencsén elleni bajnokit, és számára Martin a legnagyobb példakép. Tegnap óta ez biztos többszörösen is igaz!

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies