Back to top

Martin Jedlička: Az, hogy nem kaptam gólt, csak hab a tortán

Publikálva: 2019, szeptember 16 - 15:25
A DAC kapusa a bajnoki szezonban először hozott le kapott gól nélküli meccset.
Martin Jedlička: Az, hogy nem kaptam gólt, csak hab a tortán

„Boldogok vagyunk, amiért sikerült a Slovan után a Szenicét is legyőznünk. Ha nem három ponttal térünk haza Erdőhátról, akkor az ’égszínkékek’ elleni sikernek nem lenne akkora értéke, mint most. Fontos pontokat szereztünk,” jelentette ki Martin Jedlička a szombati Szenice-DAC mérkőzést (0:1) követően.

A DAC hálóőrének a szombati volt az első olyan szezonbeli találkozó, amelyen sikerült megőriznie a kapuját a góltól. „A kapott gólok helyén szereplő nulla csak hab a tortán. Mi mindegyik ellenféllel szemben ugyanúgy futballozunk. A hazaiak az elvárások szerint mélyen visszahúzódtak és vártak a gyors ellentámadási lehetőségekre. Ebben a rendszerben fontos egymás jó bebiztosítása és ha ez működik, akkor csak nehezen lehet minket legyőzni. Bár a múlt kupaidényben öt gólt is kaptam itt, nem gondoltam arra a meccsre, hiszen a hazai gárda teljesen kicserélődött azóta, mi pedig sokkal összeszokottabbak vagyunk. Az akkori 5:1 katasztrofális eredmény volt, de ezúttal nem gondoltam rá. Úgy vélem, hogy minőségi együttes a Szenice, akinek semmi keresni valója a sereghajtó pozíciójában. A hazai gárda kemény ellenfél volt, ezért is örülünk a három pontnak. Az első félidőben nem tudtuk gólra váltani a mezőnyfölényünket, de a vezetőedző hangsúlyozta a félidei szünetben, hogy jól játszunk és egyszer biztosan betalálunk majd, aztán már csak kapott gól nélkül kell lehozni a hátralevő időt. Le a kalappal Krisz találata előtt, egy futballistának életében talán, ha háromszor sikerül ilyen lövést eleresztenie. Szerencsére neki az egyik ilyen pont szombatra esett,” mondja mosolyogva a cseh U21-es válogatott tagja.

Holnap 16.00 órai kezdettel Füleken a hazai harmadik ligás alakulat lép pályára a DAC a Slovnaft Cup 3. fordulójának keretében. „Ez a meccs is fontos nekünk, nagyon komolyan vesszük a kupasorozatot. Semmiképpen sem becsüljük le az ellenfelet, tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagy esemény a számukra. Igyekezni fogok újabb, kapott gól nélküli mérkőzést lehozni, ám a csapat továbbjutása az elsődleges,” tette hozzá Jedlička eltökélten.  

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies