Back to top

Marko Divković: A gyorsaság a megoldás

Publikálva: 2019, október 17 - 14:43
A fiatal horvát támadó ez elmúlt két szezonban egyaránt győztes gólt szerzett az Aranyosmarót ellen.
 Marko Divković: A gyorsaság a megoldás

Divko, vasárnap azt az Aranyosmarótot fogadjuk, amelyet a legutóbbi két idényben a te győztes góloddal fektetünk két vállra – mindkét alkalommal idegenben. Eljött az idő, hogy hazai környezetben is betalálj a kapujukba?
„Bízom benne, hogy igen. Aranyosmaróton kétszer is feliratkoztam a góllövők közé, most azonban nehezebb feladat elé nézünk, mivel az ellenfél jó formában van, a tabella ötödik helyén állnak. Ha pályára lépek, igyekezni fogok ismét gólt lőni nekik.”

A szezon első fordulójában nagyon megizzadtunk vasárnapi ellenfelünk otthonában, ahol csak a 89. percben szereztük meg a győztes találatot. Ezúttal mi lehet a sikerünk kulcsa?
„Gyorsabban kell játszanunk és váltogatnunk a támadásaink súlypontját. A bajnokságban mindössze két-három olyan csapat van, amely felvállalja ellenünk a nyíltsisakos futballt, a többiek hátra húzódnak védekezni. Megvannak tehát a tapasztalataink a betömörülő ellenfelekkel szemben, tudjuk, hogyan törjük fel őket. Nehéz dolgunk lesz, de ha sikerül felgyorsítani a játékunkat, akkor otthon tartjuk a három pontot. A hazai környezet mindenképpen előnyünkre válik, mert a szurkolók rengeteg erőt adnak és kedden azt is láthattuk, hogy a játéktér jó állapotban van.”

Térjünk vissza a válogatott mérkőzések miatti szünethez, amely alatt még mindig nem dőlt el a kérdés, hogy a Horvátország, Szlovákia, Magyarország, Wales négyesből melyik két gárda harcolja ki a kontinensviadalon való szereplés jogát. Hogyan látod a továbbjutási esélyeket
„Szerintem Horvátország lesz a csoportgyőztes, de fogalmam sincs, kié lesz a második hely – még minden megtörténhet. Elméletileg még mi, horvátok sem jutottunk tovább, de szerintem a szlovákok ellen bebiztosítjuk helyünket az Európa-bajnokságon. Tetszik ez a csoport, megvan benne a minőség és nagyon kiegyenlített, bárki legyőzhet bárkit.”

Az én hazám: Horvátország

Marko Divković a 35 ezer lakosú Vinkovce (Vinkovci) városából származik, amely az ország belsejében található. Mely helyeket ajánlaná a Horvátországba látogató turistáknak és hogyan jellemezné az ottaniakat? „Az Adriai-tenger gyönyörű, sok szép szigetecske található benne. Az étel is nagyon ízletes arrafelé. A horvát emberek barátságosak, segítőkészek és kommunikatívak. Annak ellenére, hogy csak nem egészen ötmillió lakosunk van, több csapatsportágban is jók vagyunk, mint például a labdarúgás, a kézilabda vagy a vízilabda, de remek egyéni sportolókkal is büszkélkedhetünk. Nehéz megmondani, miért van ez így – talán a győztes mentalitás az oka.”

 

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Marko Divković