Back to top

Marko Divković: Gyarapítani a góltermést

Publikálva: 2020, november 25 - 15:55
A horvát támadó az U21-es Eb-re való kijutásról, a Nyitra otthonában szerzett góljáról és a nagyszombati rangadó előtti elvárásairól is beszélt nekünk.
Marko Divković: Gyarapítani a góltermést

Marko, egy hete a horvát 21 éven alatti válogatott a te segítségeddel is kiharcolta a jövőévi Európa-bajnokságon való részvételt. Hogyan ünnepeltétek meg ezt a sikert?
„A Zágrábba való visszatérés négy óráig tartott, akkor tudtunk ünnepelni. Többre nem volt időnk, mert mindenki sietett, hogy elérje repülőjáratát.”

Hogyan búcsúzott el tőled Igor Biščan az összetartás végén?

„Megdicsért, hogy jó mérkőzést játszottam és hogy továbbra is figyelemmel kíséri majd a teljesítményem.”

A klubhoz való visszatérésed után Nyitrán megszerezted a szezonbeli nyolcadik találatod az eddigi legsikeresebb idényedben…
„Nehéz meccsen vagyunk túl egy szervezett ellenfél ellen. Mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink, és bár nem most játszottunk a legszebben az idény során, de mi voltunk a jobb csapat. A gólon kívül is megvoltak a további helyzeteink, így a győzelmünk teljesen megérdemelt.”

Hogyan láttad a meccset eldöntő momentumot?
„Cesar Blackman passza után magam voltam a tizenhatos környékén, de az ellenfél játékosa már kilépett rám. Ellőttem a labdát a kapu közelebbi alsó sarkába, és szerencsére pontosan céloztam.”

Az előző három szezonban összesen 13 gólt szereztél, most tizenhárom összecsapáson már nyolcat. Mi van e mögött a sikeresség mögött?
„Kiváló csapatban futballozok és remek edzők irányítanak minket, ami segít napról napra javulni. Az edzéseken ugyanolyan keményen dolgozom, mint azelőtt, ám jelenleg már több rutinnal rendelkezem a bajnoki találkozókról. Boldog vagyok, hogy jól megy a góllövés és szeretném ezt folytatni. Érzem, hogy még jobb lehetek és remélem, minél többször találok be majd.”

Melyik DAC-gólodra emlékszel a legszívesebben?
„A Jablonec ellenire az Európa-ligában, de mindegyik találatnak megvan az értéke és boldoggá is tesz.”

Szombaton kerületi rangadón lépünk pályára Nagyszombatban. 2018 őszén pont a Spartak elleni összecsapás volt az első olyan a Fortuna Ligában, amelyen két gólt is szereztél. Az volt a legemlékezetesebb találkozó a piros-feketék ellen?
„Igen, de bízom benne, hogy szombaton ismét gyarapítom a góltermésemet. Nehéz találkozóra számítok, mivel a Nagyszombat ellen mindig kemények a meccsek. Szomorúak vagyunk, amiért továbbra is nézők nélkül kell futballoznunk, ezeken a rangadókon mindig remek hangulat uralkodott.”

forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Marko Divković, DAC