Back to top

Marko Divković: Egymásért küzdünk

Publikálva: 2020, szeptember 1 - 18:40
A még mindig csak 21 éves támadó sorozatban a negyedik szezonban szerzett győztes gólt az Aranyosmarót ellen.
Marko Divković: Egymásért küzdünk

„Észrevettem, hogy a kapus kicsit kint helyezkedett, talán beadást várt. Igyekeztem úgy helyezni a labdát, hogy beférjen közte és a kapufa között. Kicsit szerencsém is volt, de végül sikerült megszereznem a győztes találatot” – mesélt az Aranyosmarót-DAC (1:2) mérkőzés 84. percében esett, mindent eldöntő gólról a szerzője, Marko Divković. A horvát támadó harcolta ki az első találatunkat eredményező tizenegyest is, így oroszlánrésze volt a DAC ötödik fordulóban aratott ötödik győzelmében. Nem véletlen, hogy 328-as InStat indexével ő lett a mérkőzés legjobbja. „Kellemetlen ellenfél a ViOn, főleg hazai pályán. Hosszú labdákra építenek, küzdelmes gárdájuk van. A mérkőzést azonban sikerült végül megnyernünk. Nagyon boldog vagyok, amiért pont én szereztem a győztes gólt és újabb három ponthoz segíthettem a csapatot. Örülünk a remek idénykezdetnek. Az együttes kiválóan szerepel, egységesen futballozunk, egymásért küzdünk – ezt tovább kell folytatnunk.”

2017/18, 2018/19, 2019/20 és 2020/21. Ez azoknak a szezonoknak a listája, amelyek során Divković győztes találatot jegyzett a ViOn ellen. A még mindig csak 21 esztendős csatár tehát már négynél jár. „Egyszerűen az Aranyosmarót a kedvenc ellenfelem, de mindegyik csapatnak rúgott gólomnak ugyanúgy örülök.”

Az 5. forduló összecsapását csak három nappal az izlandi Európa-liga selejtezőjét követően abszolváltuk. Az aranyosmaróti találkozó végén azonban úgy tűnt, mintha a hazaiak lennének fáradtabbak. „Azt gondolom, hogy nagyon jó nyári felkészülésen vagyunk túl, az erőnlét területén remekül állunk. Ha háromnaponta kellene futballoznunk, az sem jelentene gondot.”

A hat tétmérkőzésen aratott hat győzelmes, kiváló idénykezdetet követően jön a válogatott szünet. 22 nap alatt hat találkozót abszolvált a DAC, így a csapat már megérdemelt néhány napnyi pihenőt. „Szerettem volna hazautazni Horvátországba, de a koronavírus miatt nem tudtam. Dunaszerdahelyen maradtam pihenni, hiszen augusztusban nagyon sok találkozón léptünk pályára. Azonban nem akarok panaszkodni, ez rendben van. Ha győzöl, remekül érzed magad. Ebben a szellemben kell tovább dolgoznunk, mindent beleadnunk az edzéseken és ennek meg is lesz az eredménye.”

Nagy Krisztián, fotó: Lelkes Ernő / dac1904.sk

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Marko Divković