Back to top

Marko Divković 2021-ig szóló szerződést kötött a DAC-cal

Publikálva: 2017, október 10 - 19:03
A DAC egyik legnagyobb tehetsége, Marko Divković aláírta az első professzionális szerződését.

A tizennyolc éves Marko Divković aláírta pályafutása első profi szerződését, amely négy esztendőre köti őt klubunkhoz. A Vinkovceből (Vinkovci) származó labdarúgó (szül. 1999.6.11-én) szülővárosában kezdte pályafutását, és hétévesen a helyi Polet igazolt futballistája lett. Két év múlva egy másik helyi együtteshez, az NK Otokhoz igazolt, majd tizenkét esztendősen a londoni Arsenal görögországi akadémiájára került.

A remek góllövő érzékkel rendelkező tehetség a legutóbbi téli szünetben érkezett Dunaszerdahelyre, és tavasszal az U19-es csapatunk színeiben szórta a gólokat - tizenegy találkozón hétszer is sikerült a kapuba találnia. Nyáron felkerült az A csapat keretéhez, és nem veszett el a felnőttek között sem. Ő lett a DAC első 1999-ben született labdarúgója, aki pályára lépett az élvonalban, és már a negyedik első ligás mérkőzése alkalmával megszerezte az első gólját is. A Zsolna elleni találatával beírta nevét a klubtörténelembe is mint a sárga-kék klub második legfiatalabb élvonalbeli gólszerzője. Eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, és két gól fűződik a nevéhez. Három idei kupameccsen szintén kétszer talált a kapuba.

„Nagyon jól érzem magam Dunaszerdahelyen. A DAC egy remek klub, amely lehetőséget ad a fiatal játékosoknak, és kiváló feltételeket teremt a további fejlődésükhöz,” jelentette ki a 181 cm magas ifjú labdarúgó, és a négyéves szerződése margójára hozzátette: „Nagyon boldog vagyok, mert ez az első professzionális szerződésem. Szívesen nyernék bajnoki címet és kupát a csapattal, plusz ki akarok jutni a DAC-cal a nemzetközi kupaporondra. Személyes célom, hogy a bajnokság legjobb góllövője legyek, és szeretném megmérettetni magam a legerősebb bajnokságok egyikében. Leginkább a spanyol és a német élvonal tetszik.”

A fiatal horvát tehetség a 2020/21-es szezon végéig kötelezte el magát a DAC-hoz.

„Örömmel jelentjük be, hogy Marko Divković aláírta a négy évre szóló szerződését, így összekötve jövőjét a DAC-cal. Marko jelenleg egyike a Fortuna Liga legnagyobb tehetségeinek, és most már rajta a sor, hogy megmutassa a benne rejlő potenciált. Köszönjük Markonak és a környezetének, hogy bizalmat szavaztak nekünk, és hogy támogathatjuk őt e kihívás megvalósításában. Biztosak vagyunk benne, hogy Marko nagy jövő előtt áll, és boldogok vagyunk, hogy a DAC ennek a részese lehet,” kommentálta a tehetséges támadójátékossal való szerződéskötést Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Marko Divković
Cookies