Back to top

A Markíza csoport kizárólagos közvetítési jogokat szerzett a Fortuna Liga következő három szezonjára

Publikálva: 2021, április 16 - 12:05
A Ligás Klubok Uniója (LKU) egy fontos stratégiai partnerrel kötött megállapodást a médiapiacon: a Markíza csoport kizárólagos közvetítési jogokat szerzett a szlovákiai legfelső osztályú bajnokság, a Fortuna Liga soron következő három (2021 júliusa – 2024 júniusa) idényére.
A Markíza csoport kizárólagos közvetítési jogokat szerzett a Fortuna Liga következő három szezonjára

A Ligás Klubok Uniójának részvénytársasága, az ÚLK Marketing egy hároméves stratégiai médiapartnerségi szerződést írt alá a Markíza csoporttal, amely kizárólagos közvetítési jogokat szerzett a Fortuna Liga elkövetkező három szezonjának az összes mérkőzésére – adja hírül a bajnokság hivatalos honlapja.

„A Markíza csoporttal kötött stratégiai partnerség remek hír a szlovákiai klubfutball összes szurkolójának. A Markíza egy megbízható partner és nagyon várjuk már a közös együttműködést. A szlovákiai futball iránti érdeklődés hatalmas volt, én pedig szeretnék köszönetet mondani a még aktuális TV partnernek az elmúlt hároméves ciklusban végzett együttműködésért. A játékmodell megváltoztatásával, akárcsak a további lépésekkel a klubokkal közösen a megfelelő útra léptünk. Ennek a neves partnerrel, a Markíza csoporttal való együttműködés a bizonyítéka” – mondta Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke.

Az új szezon kezdetétől a Markíza csoport és annak streaming alkalmazása, a VOYO lesz a szlovákiai klubfutball új otthona. Az idény mind a 192 találkozóját pont az említett platformon találhatják a szurkolók. Egyúttal a DAJTO televízió, illetve a Nova Sport prémium sportcsatornái két kiválasztott mérkőzést közvetítenek. Mindegyik televíziós közvetítés legalább 9 kamerával kerül felvételre, továbbá kísérőstúdiók, attraktív vendégek, a játékosokkal való interjúk, elemzések teszik színesebbé a műsort, amelyek a Ligás Klubok Uniójának és a Markíza TV sportszerkesztőségének együttműködésével jönnek létre.

„Boldogok vagyunk, hogy a Ligás Klubok Uniójával való együttműködésnek köszönhetően lehetőségünk van hozzájárulni a szlovákiai klubfutball fejlődéséhez az exkluzív élő közvetítésekkel és a széleskörű szerkesztőségi lefedettséggel. Egyúttal ez egy további jelentős lépés a VOYO streaming alkalmazás és a DAJTO televízió, akárcsak a Nova Sport prémium sportcsatornáinak még vonzóbbá tételéhez”– nyilatkozta Matthias Settele, a Markíza csoport főigazgatója.

„Ez a partnerség rekordnagyságú a Fortuna Liga televíziós jogainak szempontjából Szlovákia területén, mi pedig komoly elvárásokkal tekintünk a VOYO innovatív és bárhol elérhető SVOD platformjával való együttműködésre. Így lehetőségünk lesz egy tényleg széleskörű publikum átfogására és megerősíteni a Fortuna Liga iránti folyamatosan növekvő érdeklődést nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban is”– egészítette ki Michal Mertinyák, a LKU Marketing ügyvezető igazgatója.

A Markíza csoport egyúttal támogatni fogja a Fortuna Liga klubjait és a Ligás Klubok Uniójának aktivitásait, egyúttal a VOYO folyamatosan jelentkezik egy magazinnal, a TVnoviny.sk hírportál pedig egy futballról szóló beszélgetőműsort sugároz majd. Azonban sokkal több minden szerepel még a tervek között.

A televíziós közvetítésekről szóló konkrétumokról és a partnerség részletes információiról a következő szezon indulása előtt írunk majd bővebben. A jelenlegi idény mérkőzéseit továbbra is az RTVS és az Orange Sport csatornáin követhetik figyelemmel, a most futó szezon mindegyik hátralevő mérkőzésének élő online közvetítését az ifortuna.sk oldalon is megtekinthetik a szurkolók.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC