Back to top

Marin Ljubičić: A Zsolna elleni összecsapások mindig érdekesek és gólokban gazdagok

Publikálva: 2017, augusztus 18 - 10:21
A csapatkapitány elárulta, szerinte miben rejlik az együttesünk ereje.

„A szezonkezdettel elégedett vagyok, hiszen olyan ellenfelekkel gyűjtöttünk pontokat, akik a tavalyi szezonban előttünk végeztek. Most pedig a bajnokkal mérkőzünk. Jól fel kell készülnünk a zsolnaiakból és kitalálnunk, hogyan győzzük le őket, örömet okozva önmagunknak és a szurkolóknak. Tudjuk, hogy megtelik a stadion, és jó teljesítményt szeretnénk nyújtani. A Zsolna elleni összecsapások mindig érdekesek és gólgazdagok. Bízom benne, hogy jó meccset vív majd a két együttes,” kezdte értékelését a DAC csapatkapitánya, Marin Ljubičić.

A DAC két győzelemmel és két döntetlennel indította a szezont, ellenben a zsolnaiak meglepően rosszul kezdtek. Három vereség után viszont a legutóbbi fordulóban a földbe gyalulták a Szenicét. „A foci már csak ilyen. Ha jó formában van egy csapat, akkor szinte mindenből gólt lőnek, de ha nem, akkor szinte semmi sem sikerül. Mi azonban nem akarunk más együttessel foglalkozni. Csak a saját játékunkra kell összpontosítanunk és arra, hogyan edzhetünk, futballozhatunk jobban hétről hétre,” teszi hozzá a horvát középpályás.

Ljubičić a Zsolna elleni tavaszi mérkőzésen a hónap gólját szerezte. „Az még a múlt idényben volt, most pedig már egy új zajlik. Néha eszembe jut, de nem gyakran, mivel minden hétvégén új meccs van,” tért vissza a márciusi összecsapáshoz, melyen stadionunkban 2:2-es döntetlent játszottunk a későbbi bajnok ellen. A 2017-es esztendőt eddig így értékeli: „Eddig jó ez az év. A saját nézőpontomból elmondhatom, hogy az első helyen a klub áll, majd a csapat következik, és csak ezután jövök én. Természetesen minden találkozóval javulni akarok. Nem gondolkodom hosszútávban, mérkőzésről mérkőzésre haladok. Minden edzőnek, játékosnak és szurkolónak öröm, ha egy csapat gyűjtögeti a pontokat, és nem szenved sok vereséget. A mi erőnk abban lakozik, hogy a csapat magja együtt maradt a tavalyi idényből. Fiatal együttesünk van, amely győzni, dolgozni szeretne. Ez nagyon fontos.”

A csapat játéka idén már két alkalommal vonzott teltházat a MOL Arénába. A Zsolna ellen is minden bizonnyal sok néző látogat majd ki, remélhetőleg meg is telik az Aréna. Egy játékos hogyan éli meg az ilyen mérkőzéseket? „Egy futballista számára az a legjobb, ha tele van a stadion. A labdarúgást a nézőknek játsszák. Tudjuk, hogy Szlovákiában mienk a legjobb szurkolótábor, és mindenki tisztában van vele, milyen remek hangulat uralkodik itt. Ez miatt az ellenfelek is szívesen jönnek ide,” teszi hozzá a 4-es számú játékosunk, aki eddig 73 bajnokin szerepelt a DAC színeiben és 4 gólt szerzett.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies