Jelenlegi hely

Marin Ljubičić: Az elemek feltöltve

Publikálva: 2018, június 18 - 18:26 | DAC hírek
A DAC csapatkapitánya az Európa-ligában szívesen utazna Észak-Európába.
Marin Ljubičić: Az elemek feltöltve

Szombattól már te is teljes erőbedobással gyakorolsz a csapattal. Milyen érzésekkel vágtál bele a nyári felkészülésbe?

„Kiválókkal. Egy hónapot töltöttem otthon, szép volt a nyaralás. Az elemek fel vannak töltve, és most elérkezett az idő a lehető legjobban felkészülni a bajnokságra és Európára is.”

Pénteken harmincéves lettél. Ezzel már nemcsak a legidősebb, hanem a csapat egyetlen harmincasa is vagy. Változott valami?

„Nem az éveket nézem. Ahogy mifelénk mondják - teljes életet élek. Azzal, hogy idősebb lettem, még többet kell majd dolgoznom. Azt mondják, az öreg bor a legjobb. Örülnék neki, ha ez rám is igaz lenne.”

Milyen célokkal vágsz neki az új szezonnak?

„Jó irányba haladunk, és a múlt idényhez képest szeretnénk kettőt előre lépni. Viszont még egy nagyon hosszú út áll előttünk. Mérkőzésről mérkőzésre kell összpontosítanunk, és a végén majd elválik, meddig sikerül eljutnunk.”

Szerdán megtudjuk, ki lesz az ellenfelünk az Európa-ligában. Kivel találkoznál a legszívesebben?

„A DAC 25 év után jutott ki ismét az európai kupaporondra, így nagyon boldogok vagyunk. Néhány játékos számára ez lesz az első ilyen tapasztalat, és bárkit is sodorjon az utunkba a sorsolás, már nagyon várjuk és felkészültek vagyunk. Mindegyik gárda erős. Annak örülnék a legjobban, ha észak-európai, például finn vagy izlandi ellenfelet kapnánk, hiszen még sohasem jártam arrafelé.”

Forrás: fcdac.sk