Back to top

Maric: Jól teljesítettek, a végeredmény viszont dühítő

Publikálva: 2016, március 1 - 07:42
Tomislav Maric vezetőedző értékeli a tavaszi szezonnyitó mérkőzést (DAC-Miava 1:1), illetve beszél a héten előttünk álló két bajnokiról.

A tegnapi mérkőzés nagy részében nálunk volt a labda (az InStat statisztikái szerint 62 százalékban), négyszer annyi lövésünk volt (20:5, kapura 7:3), mint az ellenfélnek, az eredmény mégis 1:1-es döntetlen lett. Hogyan vélekedik erről?

„Már a sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy a játékosaim teljesítményéért jár a gratuláció, és bár az eredménnyel nem vagyok elégedett, a srácok teljesítményével igen. A tabella harmadik helyezettjével játszottunk, és a Miava ráadásul a trencséni csapat után a második legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező együttes. Szeretnek zárt, egységes védekezésből gyors ellentámadásokat vezetni. A játékosaim jól teljesítettek, folyamatosan igyekeztek nyomás alá helyezni az ellenfelet. Rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, amelyekből csak egyet sikerült kihasználnunk. A statisztikák alapján is mi voltunk a jobb csapat. Az ellenfél csak akkor tudott veszélyes lenni, amikor hibáztunk, rossz passzokat adtunk. Kétszer is így, a mi hibáink által lendültek ellentámadásba. A gól is egy olyan szituáció után született, amelyet máshogy kellett volna megoldanunk. Egy-egy lett a végeredmény, ami dühítő, de a játékunkat elnézve elégedett lehetek.”

A hét során újabb két hazai mérkőzést abszolválunk - szerdán a Szakolcával, szombaton a Rózsaheggyel mérkőzünk meg. Ellenfeleinknek több idő áll a rendelkezésükre a regenerációhoz, de a játékosok véleménye szerint jobb meccseket játszani, mint edzeni…

„Szerintem nem annyira lényeges, hogy valakinek két nappal több idő állt rendelkezésére a regenerációhoz. Arra kell összpontosítanunk, hogy szerdán egy olyan csapat ellen mérkőzünk, amely a védekezésre helyezi a hangsúlyt. Ezért is lesz fontos türelmesen játszanunk, türelmesen járatni a labdát, kivárni a kínálkozó lehetőségeket, amelyeket reményeim szerint nagyobb százalékban értékesítünk majd, mint a legutóbbi összecsapásunkon.”

Tegnap sérülés miatt elvesztettük Szarka Ákost, aki kihagyja a Szakolca, és nagy valószínűség szerint a Rózsahegy elleni bajnokit is. Miként változtatja meg a terveit ez a sérülés?

„A holnapi edzés után majd meglátjuk, ki milyen állapotban van. Ákos nagy veszteség, hiszen nem tudjuk ők egy az egyben pótolni, mivel ő egy, a többiektől eltérő típusú játékos. Viszont vannak még fiataljaink, akik képesek beugrani Ákos helyére. Ahogy azt már mondtam, a keretünk huszonhárom mezőnyjátékosból áll, akik mind első ligás futballisták. Bárki is kerül a pályára, a teljes körű bizalmam élvezi majd.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies