Back to top

Marek Zahorčákkal erősödik a DAC sportrészlege

Publikálva: 2022, december 21 - 07:35
A klub új technikai igazgatója korábban Nagymihályban, legutóbb pedig a Legia Varsóban dolgozott.
Marek Zahorčákkal erősödik a DAC sportrészlege

Jelentős változás és egy új pozíció a klub struktúrájában: Marek Zahorčák lett a DAC technikai igazgatója. A Nagymihály egykori sportigazgatója 2020 nyara óta a lengyel rekordbajnok Legia Varsónál dolgozott játékosmegfigyelőként. Dunaszerdahelyre érkezésével csapatunk sportrészlege erősödik. 

„Szülővárosomban, Nagymihályban végigjártam a ranglétrát: a legalacsonyabb szintekről egészen a sportigazgatói posztig jutottam. Az U19-es utánpótláscsapattal, melyet edzettem, a klub történetében először jutottunk fel az ifjúsági liga élmezőnyébe. Az első ligába való feljutás örömét a felnőtt csapattal is átélhettem, akkor már sportigazgatóként. Ez a feljutás szintén történelmi volt a nagymihályi labdarúgás életében. A klub legnagyobb sikere után – amikor 2020 tavaszán a bajnokság talán legkisebb költségvetésével az ötödik helyen végeztünk – ajánlatot kaptam a Legia Varsótól. A lengyel fővárosban két és fél évig dolgoztam játékosmegfigyelőként. Részese voltam annak a csapatnak, amely megszerezte a klub eddigi utolsó bajnoki címét és Európa-liga főtáblás volt” – árulta el eddigi szakmai múltjáról a 49 éves Marek Zahorčák (szül. 1973. március 26-án). Az új állomáshelyén megfogalmazott céljairól így nyilatkozott: „Jan Van Daele sportigazgatótól valamikor októberben érkezett az ajánlat, s bár más helyről is megkerestek, végül a DAC-ot választottam. A döntő az volt, hogy ismerem a klubvezetésben dolgozókat. Adrian Guľa vezetőedző személye szintén maghatározó szerepet játszott a választásomban. Jó a kapcsolatunk, és mindketten hasonlóan látjuk a futballt. Az is érdekes tényező, hogy itt több klubbal, a DAC mellett a Somorjával és a Győrrel is van lehetőség az együttműködésre. Az egyik feladatom, hogy összekapcsoljam a sportfilozófiájukat és a sportszakmai részlegeiket. Az ambícióimat illetően a legfontosabbnak a sportsikerek elérését tartom.”

A Marek Zahorčákkal készült részletes interjúnkat holnap tekinthetik meg a DAC honlapján.

„Örömmel jelentjük be Marek érkezését. Profilja egyedülálló abban, hogy széleskörű tapasztalattal rendelkezik a szlovák és a nemzetközi futballban, és kiterjedt kapcsolatrendszert hoz magával. Marek profilja összhangban van a klub filozófiájával és az elemző és játékosmegfigyelő részleg továbbépítésének céljával. Az elkövetkező napokban részletesebben is bemutatjuk a klubon belüli funkciók, szerepek és felelősségek megosztását, hogy betekintést nyújtsunk a sárga-kékek mindennapi életébe” – jelentette ki a szakmai stáb újabb erősítésével kapcsoltban Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies