Jelenlegi hely

Marco Rossi: Történelmet akarunk írni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 20 - 06:38 | DAC hírek
„Van egy álmunk, méghozzá a történelmi második helyezés elérése” - mondja a DAC olasz szakvezetője.
Marco Rossi: Történelmet akarunk írni

Ahogy azt már a Trencsén elleni mérkőzés után is elmondtam: a játékosok, az edzői stáb és mindenki a klubnál egy olyan dolgot visz közösen véghez, amire senki sem számíthatott a szezon elején. Nem tudom, hogy a megszerzett pontjainkkal klubrekordot döntöttünk-e, de mindenképpen ez a célunk, történelmet akarunk írni. Van egy álmunk, méghozzá a történelmi második helyezés elérése. Azonban ez nem lesz könnyű, hiszen még megütközünk többek között a Slovannal is, akik szintén az ezüstéremre hajtanak. Tudjuk, hogy a csapat még sohasem végzett az élvonal második helyén, és mindent megteszünk azért, hogy ott maradjunk” - nyilatkozta Marco Rossi, a DAC vezetőedzője. Csapatunk a vezetése alatt lejátszott eddigi 27 bajnoki mérkőzésen 51 pontot gyűjtött. Ezzel új klubrekordot állított be a DAC élvonalbeli szereplése során!

„Nagyon boldog vagyok az eddigi eredmények miatt, de hétfőtől már az előttünk álló összecsapásra összpontosítunk. A legutóbbi, Zsolna elleni találkozó előtt elmondtam a játékosoknak: köszönettel tartozom nekik, hogy visszaadták a lelkesedésemet. A labdarúgás ugyanis nem csak a pénzről szól, hanem épp a lelkesedésről is. Már az ideérkezésemkor is elmondtam: a csapatot körülvevő környezet volt az egyik oka annak, hogy Dunaszerdahelyre jöttem. Azt gondolom, hogy jól döntöttem, hiszen megmagyarázhatatlanul fantasztikus érzés az, amikor a szurkolók a meccsek előtt átszellemülten a „Nélküled” című számot éneklik, vagy amikor a lefújást követően önfeledten ünnepelnek” - tért vissza a tavaly júniusi szerződéskötéshez, amellyel két évre kötelezte el magát Dunaszerdahelyre.

Amint a DAC 53 éves olasz szakvezetője kifejtette, a csapat már teljes gőzzel az előttünk álló zsolnai összecsapásra készül. „Ugyanolyan hozzáállással, akarattal és elhatározással kell futballoznunk, mint eddig. Taktikai szempontból mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, hiszen mindegyik ellenfél más karakterű gárda. A Zsolna és a Trencsén hasonló stílusú csapat, a többiek játékstílusa eltér egymástól. Alaposan fel kell készülnünk, meg kell tartanunk a koncepciónkhoz tartozó stílust. Viszont a legfontosabb dolog – akárcsak máskor is – a játékosok lelkesedése és akarata” - árulta el Marco Rossi a siker legfontosabb összetevőit.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Marco Rossi